Liebherr_Humidor_slider_2

Pasionații de trabucuri știu ce este important când vine vorba de depozitarea ”comorilor mici și prețioaselor” – umiditate adecvată și igienă exemplară. Dar asta nu e de ajuns… să vă prezint humidorul Liebherr, cu numeroase caracteristici ce vor contribui la păstrarea calității și valorii trabucurilor tale.

”Luxul unui trabuc nu vine de la prețul acestuia,ci din timpul petrecut cu el.”(Autor necunoscut)

La fel ca vinul, trabucurile trebuie depozitate corect, pentru a se maturiza cum trebuie și chiar pentru a-și crește substanțial valoarea. Humidorul ZKes 453 de la Liebherr reprezintă soluția perfectă, atât pentru stocarea pe termen scurt, cât și pentru depozitarea trabucurilor cu scopul maturizării lor, prin controlul temperaturii perfecte, o umiditate constantă și o capacitate suficientă. Realizat din oțel inoxidabil și dotat cu o ușă de sticlă cu protecție UV, aparatul Liebherr pentru păstrarea trabucurilor oferă un design elegant, care va pune în valoare spațiul în care este păstrat.

Climat similar țării de origine

Trabucurile depozitate corect au un înveliș exterior moale, elastic și sunt bogate în aroma specifică țărilor de origine. Pentru a păstra trabucurile o perioadă lungă de timp, ele au nevoie de condiții de depozitare similare celor din țările de origine ale tutunului, Caraibe, America de Sud sau Asia de Sud-Est. În humidorul Liebherr trabucurile pot fi depozitate sau maturate pe termen lung într-un mediu perfect.

Cum crează humidorul un mediu optim?

Cel mai bun mod de a răspunde la această întrebare este prin a analiza tehnologia: un mediu interior uniform se creează printr-o răcire complexă, printr-un sistem de încălzire și dirijare a aerului echipat cu mulți senzori, cu patru ventilatoare și alte componente specializate. Humidorul are un compartiment interior cu pereți dubli în care două ventilatoare dirijează în mod egal aerul răcit în întregul spațiu pentru a garanta o răcire uniformă a zonei de depozitare. Un frigider convențional permite ca temperatura să difere și pentru a preveni acest lucru în humidor un ventilator ține aerul în mișcare tot timpul. Rezultatul: o temperatură egală și o umiditate egală în tot interiorul.

Umiditatea: esențială pentru depozitarea trabucurilor

Rezervor de apă în humidor

Rezervor de apă în humidor

În vederea întreținerii umidității, aparatul integrează un recipient ce poate fi umplut cu un litru de apă distilată și un ventilator special ce dirijează fluxul de aer din rezervorul respectiv. Umiditatea absorbită în acest mod este distribuită în întreg aparatul și, ca rezultat, trabucurile pot fi depozitate până la 3 luni fără întreținere. Deoarece produsele depozitate pot contribui la ridicarea umidității, humidorul este dotat și cu o valvă de dezumidificare. Aparatul detectează excesul de umiditate și acționează prin expulzarea aerului umed din zona de depozitare prin valva de dezumidificare către un evaporator extern, unde se condensează.

Umiditatea ideală

Humidorul protejează calitatea trabucurilor premium printr-o comandă electronică precisă cu taste tip Touch, temperatura poate fi reglată între +16°C și +20°C. Dacă trabucurile sunt depozitate la o umiditate scăzută, ele se vor usca și își vor pierde aroma fină. Pe de altă parte, dacă umiditatea este ridicată, valorosul tutun poate să mucegăiască. Umiditatea ideală pentru depozitare este între 68% și 75%. Când doriți să fumați un trabuc umiditatea ar trebui să fie de 68%. Bineînțeles, aceste valori sunt orientative: evident preferințele individuale joacă un rol important.

Realizat din oțel inoxidabil și dotat cu o ușă de sticlă cu protecție UV, aparatul Liebherr pentru păstrarea trabucurilor oferă un design elegant, care va pune în valoare spațiul în care este păstrat. Pentru prezentarea optimă a trabucurilor, humidorul de la Liebherr dispune de o iluminare cu LED reglabilă și integrată în placa de sticlă a ușii. Aceasta are funcție dimmer sau poate funcționa continuu, deoarece nu degajă căldură și asigură o iluminare elegantă.

Lemnul de cedru- asigură mediul ideal pentru trabucuri

Humidorul este dotat cu două rafturi de prezentare și două cutii de depozitare realizate din lemn de cedru.

Humidorul este dotat cu două rafturi de prezentare și două cutii de depozitare realizate din lemn de cedru.

În humidorul ZKes 453, trabucurile pot fi depozitate în două cutii de prezentare cu înălţimi diferite, lucrate din lemn de cedru spaniol, ce asigură mediul ideal pentru trabucuri. Prin schimbul de umiditate, aceasta este absorbită de la început și eliberată în incinta aparatului. Colecționarii de trabucuri pot folosi humidorul pentru a depozita trabucuri individuale și cutii cu trabucuri. Cele două cutii de cedru detașabile au o capacitate netă de 39 litri, humidorul oferă destul spațiu pentru depozitarea pe termen lung sau scurt.

Interiorul igienic și filtrul de cărbune activ ce absoarbe mirosurile

În timpul depozitării mai îndelungate, trabucurile sunt sensibile la orice miros care poate contamina spaţiul. Materialele folosite în interiorul humidorului oferă o securitate optimă. Humidorul Liebherr beneficiază de prospeţime și o calitate optimă a aerului datorită filtrului de carbon activ ușor de înlocuit. Mai mult, indicatorii de temperatură și umiditate pot fi citiți din exterior, astfel încât ușa nu trebuie deschisă pentru a monitoriza condițiile, reducând astfel riscul ca spori sau paraziți să intre în humidor și să dăuneze calității trabucurilor. Evident, nimeni nu dorește așa ceva – mai ales un pasionat!

Vizualizează video despre Humidor:

  Dacă ai vreo întrebare despre humidor, scrie-ne! Folosește funcția de comentariu de mai jos pentru a porni/alătura discuției pe Facebook.