Preparare

Pasul: 1/11

Spală broccoliul și împarte-l în florete. Decojește cepele și taie-le în cercuri subțiri.

Pasul: 2/11

Spală sparanghelul, decojește jumătatea inferioară și taie capetele lemnoase. Taie sparanghelul în bucăți de 5 cm.

Pasul: 3/11

Dă în fiert supa într-o cratiță. Adaugă sparanghelul și gătește-l, acoperit, la o temperatură medie timp de 5 minute. Ia-l de pe foc și permite-i să se răcească.

Pasul: 4/11

Adaugă cepele la supă, dă în clocot și gătește timp de 2 minute. Adaugă broccoli, fierbe din nou și gătește timp de 1 minut.

Pasul: 5/11

Toarnă supa printr-o sită într-un castron, scoate legumele și permite-le să se răcească.

Pasul: 6/11

Între timp, amestecă făina de secară, făina, praful de copt și jumătate de lingură de sare într-un castron. Adaugă 5 linguri de apă rece și untul răcit în bucăți mici și amestecă într-un aluat neted.

Pasul: 7/11

Rulează cam două treimi din aluat pe o suprafață cu făină de 30 de cm rotundă.

Pasul: 8/11

Unge ușor o tavă specială pentru tarte de 28 de cm. Aliniază cu aluatul de foi și înțeapă de câteva ori la bază cu o furculiță. Coace într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade (ventilator de 180 de grade, treapta 6) timp de 10-15 minute. Scoate din cuptor și permite-i să se răcească puțin.

Pasul: 9/11

Între timp, amestecă ouăle cu smântâna și 100 de ml din supa răcită. Asezonează cu sare și piper.

Pasul: 10/11

Ia ce a rămas din aluatul de foi din frigider și dă-i forma a 2 rulouri subțiri, de 42 de cm. Presează rulourile, unul asupra altuia, în jurul marginii tartei.

Pasul: 11/11

Adaugă spranghelul, broccoli și cepele în tava specială pentru tarte și toarnă amestecul de ouă. Coace tarta într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade (ventilator de 180 de grade, treapta 6) timp de 30 de minute. Asezonează cu piper și servește.