Bij Liebherr is design een naadloze combinatie van verschillende elementen: functionaliteit en innovatie, samen met klassieke en tijdloze elegantie. Lees verder om te ontdekken hoe ons design de laatste trends volgt, hoe de koelkast steeds meer tot een designobject evolueert en wat de toestellen van Liebherr uniek maakt.

sbsbs7263-20_m1_v2

Iedereen die zijn keuken als een vloeiende leefomgeving ziet, verwacht dat zijn koelkast bij de algemene stijl van zijn interieurdesign past. En dus besteden we bij de ontwikkeling van Liebherr-producten veel aandacht aan de interactie van materiaal, vorm en verhouding. Het resultaat is dat we toestellen op de markt brengen die hun omgeving verrijken met gebalanceerde verlichtingsconcepten, materialen van hoge kwaliteit en een strak design.

Met dit begrip als basis ontwikkelt Liebherr zijn ideeën en de resulterende designstudies worden vervolgens tentoongesteld aan partners en eindgebruikers op handelsbeurzen. Onze producten worden verder verbeterd conform de feedback die we krijgen en pas daarna klaargemaakt voor serieproductie. Als bedrijf ontvangen we ook waardevolle feedback over onze technologie- en designkwaliteit door deelname aan internationale designcompetities.  Met meer dan 60 jaar ervaring in de koelkast- en diepvriessector heeft Liebherr een rijke ervaring en knowhow opgebouwd voor wat betreft de productie van eigentijdse, innovatieve producten van topkwaliteit. In het verleden was het design van koelkasten en diepvriezers vaak minder belangrijk. Vandaag zien we echter dat dit steeds meer een belangrijk aankoopargument vormt.
We leven in opwindende tijden omdat de scheiding tussen keuken en eet- of woonkamer niet langer bestaat. Visueel aantrekkelijke toestellen zijn meer en meer belangrijke accessoires in een moderne woning – mensen zoeken toestellen die opvallen en indruk maken met hun stijl. Om aan deze vraag te voldoen, biedt Liebherr een reeks modellen die zich onderscheiden door hun technische innovaties en door de kenmerkende interactie van hun kleur, vorm en materiaal.  Onze koelkasten passen hierdoor zowel naadloos in de keuken als in de woonkamer.

Klassieke kleurvariaties

In lijn met die verandering – inzien dat de keuken een leefruimte is – beweegt de focus weg van zuiver witte toestellen. Liebherr neemt graag het voortouw bij die ontwikkelingen. Veel van onze toestellen zijn beschikbaar in Edelstaal of BlackSteel en onze wijnkasten zijn ook verkrijgbaar in gelakt terra, intens bordeauxrood of matzwart. Liebherr is trots om een eigentijds design, intelligente koeltechnologieën, intuïtieve bediening en materialen van de hoogste kwaliteit aan te bieden in de huishoudelijke en de commerciële sector.

Hoge kwaliteit vereist zowel innoverende technologie als een grote visuele aantrekkingskracht. Elk Liebherr-huishoudtoestel wordt dan ook ontwikkeld en geproduceerd conform deze grondregel. Een kort overzicht van de beschikbare uitvoeringen.

Design-edities van Liebherr

BlackSteel – Edelstaal
Met BlackSteel heeft Liebherr een moderne interpretatie van het klassieke Edelstalen front gecreëerd. Deze bijzondere toestellen onderscheiden zich met hun opvallende zwarte kleur en hun speciale gelakte finish. De ruwe dwarsgelakte finish creëert prachtige optische effecten en voelt erg aangenaam aan. BlackSteel-edities beschikken over de gepatenteerde Liebherr bar-handgreep, met geïntegreerd openingsmechanisme in aanvullend aluminium. Liebherr heeft ook een breed assortiment aan toestellen in EdelstaalLook, die er uitzien als inox, maar in gunstiger geprijsde kunststof zijn gemaakt.

slider_blacksteel_liebherr

GlassEdition
In koel wit of elegant zwart zijn de weerspiegelende glazen fronten van GlassEdition-toestellen geproduceerd met glas dat aan de achterkant is bedrukt. Dit materiaal geeft het toestel niet enkel een spectaculair uitzicht. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en is krasbestendig. Om de volledige visuele impact van het glazen front te behouden, zijn de handgrepen aan de zijkant geplaatst. De zwarte GlassEdition-modellen passen buitengewoon goed bij minimalistische roestvrijstalen oppervlakken en zien er schitterend uit in keukens met een grijs of zwart thema. Witte GlassEdition-modellen contrasteren op elegante wijze met houten keukenmeubelen.

ColourLine – een palet vol inspiratie
Liebherr presenteerde zijn toestellen uit de ColourLine-editie als prototypes op de IFA te Berlijn in een opvallende collectie kleuren. Bezoekers van de handelsbeurs stemden op hun favoriete kleuren en de meest populaire – WaterBlue, AvocadoGreen en FireRed werden commercieel verkrijgbaar gemaakt. Deze koelkasten brengen kleurrijke accenten in zowel keukens als woonkamers.

original_colourline_appliances_liebherr

Design op de proef gesteld

Liebherr-producten hebben een uitzonderlijk lange levensduur. Om te garanderen dat we voortdurend trouw blijven aan onze hoge kwaliteitsnormen, evalueren we elk design op het vlak van klantenvoordelen en gebruiksvriendelijkheid. Wat vinden klanten van ons product? Ligt het design in lijn met de huidige trends, maar biedt het ook een lange levensduur? Hoe vergaat het de materialen tijdens dagelijks gebruik? Voor een toestel in productie gaat, stellen we elk design en elke component op de proef. Uiteindelijk betekent dit dat onze toestellen niet enkel visueel verbluffend zijn en gemaakt van materialen van topkwaliteit – ze zijn ook geschikt voor dagelijks gebruik, gemakkelijk te reinigen en intuïtief om te gebruiken.

Kwaliteit tot in het kleinste detail: kijk even naar onze video

Doeltreffende interieurverlichting

Onze interieurverlichting is ontworpen om te zorgen voor homogene verlichting doorheen het toestel. Om dat te vergemakkelijken, hebben we een speciaal verlichtingsconcept ontwikkeld dat werd geïntegreerd in de binnenste behuizing. Bewaarde voeding wordt zo duidelijk en aangenaam verlichtlicht. Bovendien kan de interieurverlichting in onze toestellen met glazen deur worden gedimd en draagt ze zo bij tot een sfeervolle kamerverlichting.

Liebherr was de allereerste producent die Led-verlichtingskolommen gebruikte. Deze bieden een duurzame en energiebesparende lichtbron die het hele interieur zacht en egaal verlicht.

slider_led_column_liebherr

Natuurlijke interieurmaterialen
Natuurlijke materialen zoals hout zijn niet enkel erg duurzaam, ze zorgen ook voor een huiselijke sfeer. Onze wijnkasten bewaren rode, witte en roséwijnen op leggers die gemaakt zijn van natuurlijke beuk, terwijl de draagplateaus van onze humidors gemaakt zijn van Spaans cederhout.  In onze koelkasten en diepvriezers is een groot deel van de interieur-uitrustingen voorzien van krasbestendig, splintervrij veiligheidsglas dat gemakkelijk kan worden gereinigd in de vaatwasser.

slider_wooden_shelves_liebherr

Prijzen en lofbetuigingen

Liebherr krijgt voortdurend erkenning voor de voortreffelijke designkwaliteit en de innovatie van zijn toestellen. Zo mocht het (om er slechts enkele te noemen) : de Red Dot Award, de Plus X Award, de iF Product Design Award, de Interior Innovation Award, en de Kitchen Innovation Award van het ‘LifeCare’ initiative ontvangen. In 2016 werden maar liefst 16 toestellen geëerd met de prestigieuze Red Dot designaward. Zoals u zelf kunt vaststellen zijn exclusieve luxe en een uitzonderlijk design essentiële onderdelen van ons streven naar perfectie en van de Liebherr-filosofie: Kwaliteit, design en innovatie.

Hebt u vragen of opmerkingen? Schrijf ons! De commentaarfunctie vindt u onder deze bijdrage. Of discussieer met ons op Facebook.

 

Of schrijf u in voor onze FreshMag nieuwsbrief!

[wysija_form id=”1″]