Diepvriesproducten zijn al ruim 70 jaar te koop en zelfs tegenwoordig zijn de voordelen van bevroren etenswaren nog revolutionair te noemen: voedsel blijft veel langer houdbaar en seizoensproducten zijn het hele jaar verkrijgbaar. Deze 10 tips helpen je om goed om te gaan met bevroren boodschappen.

1.

Doe tijdens de boodschappen de diepvriesproducten pas op het laatste moment in je winkelwagen om te voorkomen dat de producten al gaan ontdooien. Leg bij thuiskomst de bevroren producten als eerste weer in de vriezer, voordat je de rest van de boodschappen opruimt.

2.

Gebruik een koeltas of koelbox met koude-accu’s om te voorkomen dat je boodschappen ontdooien! Heb je geen koeltas of koelbox? Gevoerde tassen, fleecejassen of fleecedekens werken ook goed. Zorg er altijd voor dat je producten goed verpakt zijn, plastic tasjes die bij de kassa te koop zijn, zijn minder geschikt.

3.

Volg altijd de bereidingsinstructies die op de verpakking staan, zodat de kwaliteit optimaal behouden blijft.

4.

Veel diepvriesproducten kunnen direct worden bereid, zonder te ontdooien. Dit staat altijd op de verpakking!

5.

Moet een bepaald product toch eerst ontdooid worden? Laat producten altijd ontdooien in de verpakking. Zo voorkom je kruisbesmetting en drogen de producten niet uit.

diepvriesgroenten

6.

Diepvriesgroenten zijn gezond! Doordat deze groenten direct na het oogsten worden ingevroren, blijven vitamines en voedingsstoffen lang behouden. Je leest er alles over in dit artikel.

7.

Haal alleen de hoeveelheid diepvriesproducten die je daadwerkelijk gaat eten. Gebruik je vaak kleinere porties? Zorg er bij het invriezen voor dat het gemakkelijk in porties kan worden verdeeld, om het ontdooien later eenvoudiger te maken.

8.

Heb je bij het koken gebruik gemaakt van diepvriesproducten en heb je nog eten over? Deze maaltijden kunnen prima worden ingevroren! Zorg er wel altijd voor dat je het eten na ontdooien goed verwarmt voordat je gaat eten.

9.

Ontdooi bevroren voedsel langzaam in de koelkast. De koelkast ‘absorbeert’ niet alleen de kou van het bevroren voedsel waardoor je energie bespaart, maar de lage temperatuur vertraagt ook ​​de vorming van bacteriën. Onthoud: op deze manier ontdooien duurt langer dan ontdooien op kamertemperatuur!

10.

De verpakking van bevroren producten is erg belangrijk! Let erop dat de verpakking niet beschadigd is en goed afgesloten om vriesbrand tegen te gaan.

diepvriesprocucten in Liebherr NoFrost vriezer

 

Vergeet trouwens niet om je vriezer regelmatig te ontdooien om onnodig energiegebruik te voorkomen, tenzij je natuurlijk een Liebherr vriezer met NoFrost hebt!

 

Heb je vragen over invriezen of over de diepvriezers van Liebherr? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht of discussieer met ons op Facebook.