Invriezen is ideaal om restjes te bewaren en tijd te besparen. Het lijkt zo simpel: je legt je levensmiddelen in de vriezer en ze bevriezen vanzelf, toch? Soms kan het echter goed zijn om met een aantal zaken rekening te houden die de kwaliteit van de producten ten goede komt.

invriezen vruchten

De verpakking speelt een grote rol bij het bewaren van producten in de vriezer. Om uitdroging van levensmiddelen te voorkomen is het bijvoorbeeld belangrijk dat de verpakking hermetisch is gesloten. Zo vermijd je bovendien geuroverdracht en vriesbrand.

Waarmee moet je rekening houden bij het verpakken van producten die je wilt invriezen?

  1. De verpakking moet geschikt zijn om voedsel in te kunnen bewaren. Dit wordt aangeduid met een symbool van een wijnglas en een vork.
  2. De verpakking moet kou bestendig zijn en niet breekbaar of poreus bij lage temperaturen.
  3. Wanneer het herbruikbare verpakkingen betreft moeten deze hittebestendig en geschikt voor de afwasautomaat zijn.
  4. De verpakking moet hermetisch kunnen worden afgesloten om geuroverdracht, uitdroging, vriesbrand en micro-organismes tegen te gaan.
  5. De verpakking moet geur- en smaakneutraal zijn.
  6. Houd rekening met het ontdooien van producten. Doe je dit bijvoorbeeld in de magnetron? Zorg dat de verpakking hiervoor geschikt is.
  7. Zorg dat de verpakking groot genoeg is voor de in te vriezen levensmiddelen.

 invriezen sperciebonen

 

Wanneer levensmiddelen niet goed zijn verpakt, kan de textuur, smaak en kwaliteit verloren gaan. De keuze van verpakking is dan ook van cruciaal belang voor het goed en veilig bewaren van restjes of diepvriesproducten!

Extra tips:

Laat de levensmiddelen eerst helemaal afkoelen voor je ze verpakt en invriest. Zo vermijd je condensatie en rijpvorming op de producten.

Voor een goed overzicht is het aan te raden om de datum van invriezen op de verpakking te schrijven.

Gebruik de SuperFrost functie van je vriezer om producten sneller en met behoud van kwaliteit in te vriezen. De temperatuur in de vriezer wordt tijdelijk verlaagd naar -32°C en schakelt vanzelf weer terug naar de ingestelde temperatuur.

 

Heb je vragen? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.