Een Sinterklaasfeest is eigenlijk niet compleet zonder kruidnoten. Je kunt ze natuurlijk prima bij de bakker of de supermarkt kopen, maar waarom maak je ze niet eens zelf? Het is helemaal niet moeilijk en het resultaat is minstens zo lekker. Het is bovendien heel erg leuk om de kruidnoten samen met je kinderen, neefjes en/of nichtjes te maken!

Kruidnoten

Ingrediënten

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 125 gram bruine basterdsuiker
 • 100 gram roomboter, in blokjes
 • 4 theelepels speculaaskruiden
 • 6 eetlepels melk
 • Mespuntje zout
Ingredienten voor kruidnoten

Bereidingswijze

 1. Verwarm je oven voor op 170°C
 2. Meng het bakmeel in een kom met de suiker, de speculaaskruiden en het zout.
 3. Voeg de melk en de boter toe.
 4. Kneed de ingrediënten met je handen totdat je een soepel deeg hebt.
 5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 6. Draai kleine balletjes van het deeg en leg ze op het bakpapier. Zorg dat er zo’n 2 cm ruimte tussen de kruidnoten blijft om te voorkomen dat ze aan elkaar komen te zitten!
 7. Bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar. Als ze uit de oven komen voelen ze misschien nog wat zacht aan, maar als ze afkoelen worden ze vanzelf knapperig.

Je ziet het, het is hartstikke makkelijk om het Sinterklaasfeest te vieren met zelfgemaakt kruidnoten! Of waren ze bij jou ook al op voordat pakjesavond was begonnen?

 

Heb jij weleens zelf kruidnoten gemaakt? We zijn benieuwd wat je ervan vond! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.