Duo…wat? Zoals duo suggereert heeft DuoCooling iets te maken met twee… twee koelcircuits om precies te zijn. Maar waarom zou je er twee willen hebben? Er zijn 4 belangrijke voordelen, maar daarover later meer.

DuoCooling betekent dat je het koel- en vriesdeel onafhankelijk van elkaar kunt bedienen dankzij twee gescheiden koelcircuits. Het koel- en vriesgedeelte delen dus niet hetzelfde koelsysteem, maar hebben ieder een eigen gesloten systeem. Er is dan ook geen verbinding tussen koel- en vriesdeel waardoor eventueel luchtuitwisseling zou kunnen plaatsvinden. En omdat er geen luchtuitwisseling is tussen koel- en vriesdeel, kunnen er geen luchtjes uit het vriesdeel in het koeldeel komen. Bovendien wordt voorkomen dat verse levensmiddelen in het koeldeel uitdrogen.

 

duocooling weergave

 

Het koel- en vriesdeel kunnen dus onafhankelijk van elkaar worden bediend. Het koeldeel heeft een temperatuurbereik van +1°C tot +9°C (voor modellen met BioFresh +3°C tot +9°C) en het vriesdeel kan worden ingesteld tussen -15°C en -26°C.

Ik hoor je denken: “leuk hoor die DuoCooling techniek, maar waarom zou ik dit op mijn koelkast willen hebben?”

Stel je voor, een wandeling op een koude winterdag. Bij thuiskomst merk je dat je huid schraal aanvoelt, waarom? De koude ijzige lucht onttrekt vocht aan je huid. Deze situatie doet zich ook voor wanneer koude ijzige lucht vanuit de vriezer in het koeldeel komt, gevolg: al het onverpakte voedsel droogt uit. Met DuoCooling hoef je dus niet alles te verpakken voordat je het terug legt in de koelkast.

Een tweede voordeel is dat er geen uitwisseling van luchtjes bestaat. Wie wil nou dat zijn verse aardbeien ruiken naar de shoarma uit de vriezer?

 

duocooling image

 

Als je de koelkast schoon wilt maken of je voor langere tijd weg bent, ontdek je een derde voordeel: je kunt het koeldeel uitzetten terwijl de vriezer gewoon doorgaat en je diepvriesproducten dus niet ontdooien.

De diepvriesproducten ontdooien ook niet wanneer je koel/vriescombinatie in een koele omgeving zoals de garage of schuur is geplaatst. En daarmee hebben we het vierde voordeel te pakken. Heeft je koel/vrieskast namelijk maar één koelsysteem, dan is het vriesdeel direct gekoppeld aan het koelgedeelte. Alleen wanneer de motor moet aanslaan om het koelgedeelte te koelen, zal ook het vriesgedeelte worden gekoeld. Bij een lage omgevingstemperatuur (0-10°C) zal de motor echter niet aanslaan omdat het koeldeel koud genoeg is. Resultaat? Je diepvriezer ontdooit. Een koel/vriescombinatie met DuoCooling functioneert perfect bij een lage omgevingstemperatuur.

Daarom dus DuoCooling. DuoCooling techniek vind je trouwens in alle Liebherr koel/vriescombinaties van 60 en 70 cm breed met het vriesdeel onder.

 

Heb je vragen? Of nog een andere leuke tip? Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.