Het lijkt zo simpel, een (extra) vriezer in het tuinschuurtje of in de garage zetten. Maar wist je dat veel vriezers niet goed werken als de omgevingstemperatuur beneden +10°C komt? Liebherr heeft gelukkig een grote keuze in apparaten die wel goed blijven functioneren bij lage temperaturen. Handig voor onverwarmde ruimtes!

FrostProtect vriezer in onverwarmde ruimte

Klimaatklassen

Het is goed om eerst wat over de klimaatklassen uit te leggen. Elke koelkast of vriezer, of dit nu een Liebherr is of een ander merk, is ingedeeld in een klimaatklasse. Deze klimaatklasse geeft het temperatuurbereik aan waarin het apparaat probleemloos blijft werken. Deze klimaatklassen zijn internationaal gestandaardiseerd:

SN = Subnormaal: geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +10°C tot +32°C
N = Normaal: geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +16°C tot +32°C
ST = Subtropisch: geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +16°C tot +38°C
T = Tropisch: geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +16°C tot +43°C

Een samenstelling hiervan kan ook, bijna alle Liebherr apparaten hebben twee klimaatklassen. Een Liebherr KBies 4370 heeft bijvoorbeeld klimaatklasse SN-T en koelt daarom bij +10°C net zo goed als bij +43°C.

“Maar je zei toch net dat er vriezers zijn die ook bij lagere temperaturen goed werken?”
Dat klopt. Alle vrijstaande Liebherr diepvriezers zijn ontworpen om ook bij lagere temperaturen goed te blijven werken. De innovaties van Liebherr lopen dus eigenlijk voor op de internationale normeringen.

FrostProtect werkt ook bij -15°C

De vriezer is echt zo’n apparaat dat met regelmaat in een schuur, garage of bijkeuken wordt geplaatst. Deze ruimtes zijn vaak niet verwarmd en tijdens koude winters kan de temperatuur er behoorlijk laag worden. Temperaturen onder de +10°C zijn geen uitzondering en daarom functioneren alle vrijstaande vriezers van Liebherr ook bij lagere temperaturen.

Alle vrieskasten en vrieskisten met FrostProtect zijn geschikt voor omgevingstemperaturen vanaf -15°C en zijn de veilige keuze voor strenge winters.

Voor alle andere vriezers van Liebherr geldt dat ze goed blijven functioneren vanaf een omgevingstemperatuur van 0°C.

Liebherr GP2313

Ben je op zoek naar een vriezer met FrostProtect?

Bekijk alle tafelmodel vrieskasten met FrostProtect.

Bekijk alle kastmodel vrieskasten met FrostProtect.

Bekijk alle diepvrieskisten met FrostProtect.

Hoe zit het met koelkasten of koel/vriescombinaties in een onverwarmde ruimte?

Ook daar heeft Liebherr een oplossing voor! Veel koel/vriescombinaties zijn geschikt voor omgevingstemperaturen vanaf 0°C. Hoe dat zit lees je op onze website!

 

 

Jij weet nu waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een vriezer die in een onverwarmde ruimte geplaatst wordt. Heb je toch nog vragen? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.