Подготовка

Стъпка: 1/8

Измийте всички зеленчуци под течаща вода. Обелете морковите, отстранете вътрешната бяла част и семките от тиквичките и чушките. Нарежете всички зеленчуци на ленти или кубчета, с подобен размер, а репичките нарежете на резени.

Стъпка: 2/8

В тенджера, налейте вода и оцет и добавете сол, сироп, дафинов лист и черен пипер. Кипнете.

Стъпка: 3/8

Сега добавете зеленчуците, според тяхната консистенция и времето им за приготвяне. Първо добавете зеления боб и го оставете да ври за около 8 минути.

Стъпка: 4/8

След това добавете морковите и резенето и ги оставете за още 4 минути.

Стъпка: 5/8

След това добавете целината и лука, оставете ги да врат още 2 минути. После добавете чушките и оставете на котлона за 2 минути, и веднага след това - тиквичките.

Стъпка: 6/8

Оставете да ври за още 1 минута и накрая добавете краставиците и репичките. Оставете да къкри за 60 секунди и махнете от огъня.

Стъпка: 7/8

Извадете зеленчуците от водата (като я запазите) и ги разпределете във вече стерилизираните и още горещи буркани. Добавете копър и черен пипер и налейте горещата вода, като оставите 1 см празно място до ръба на буркана. Зеленчуците трябва да са напълно потопени в течността.

Стъпка: 8/8

Затворете херметически бурканите и ги оставете да изстинат до стайна температура. Съхранявайте в хладилник. Можете да консумирате след 2 дена, но вкусът ще е по-силен, ако можете да почакате 2-3 седмици!