Подготовка

Стъпка: 1/10

Измийте и почистете всички зеленчуци. Обелете картофите и целината и нарежете всички зеленчуци на равномерни кубчета с големина най-много 0,5 1 cm. Претеглете почистените зеленчуци. Кубчетата най-твърди зеленчуци, които следователно се готвят най-дълго време, трябва да са приблизително еднакво големи. В нашия случай това са морковите, целината и картофите. Картофите и целината се окисляват лесно. Затова препоръчвам да ги нарежете на парчета последни или да съхранявате кубчетата до използването им в хладилника.

Стъпка: 2/10

Загрейте олиото в касерол или тенджера за супа. Добавете дафиновия лист, праз лука, морковите, целината и солта и задушете при умерена температура в продължение на 3 минути. При това разбърквайте внимателно с дървена лъжица за готвене.

Стъпка: 3/10

Добавете картофите и оставете да се задушат за още 3 минути. При това разбърквайте на кратки интервали, за да не прилепват зеленчуците към дъното на тенджерата.

Стъпка: 4/10

Добавете цветното зеле и резенето и оставете да се задушат още 2 минути. Разбърквайте отново и отново. Различните зеленчуци се добавят постепенно в съотвествие с тяхното време на готвене.

Стъпка: 5/10

Добавете боба и оставете да се задуши още 2 минути.

Стъпка: 6/10

Добавете тиквичките и зелето и оставете да къкрят още 2 минути. При това разбърквайте внимателно с дървена лъжица за готвене.

Стъпка: 7/10

Сложете пасираните домати в тенджерата, разбъркайте и задушете още в продължение на 2 минути.

Стъпка: 8/10

Сипете зеленчуковия бульон в тенджерата и оставете да къкри 20 минути при умерена температура. Ако обичате супите малко по-гъсти и по-малко течни, използвайте 100 - 150 g по-малко бульон.

Стъпка: 9/10

Добавете розичките броколи и граха, разбъркайте и оставете да къкрят още веднъж 5 минути.

Стъпка: 10/10

Свалете тенджерата от печката и добавете листата спанак и босилек. Подправете и според нуждите добавете сол. Смесете добре продуктите и сервирайте веднага гарниранr с пресни доматени кубчета.