Подготовка

Стъпка: 1/10

Загрейте фурната до 175°C, горно и долно нагряване. Измийте месото, подсушете чрез попиване и многократно го драснете на кръст.

Стъпка: 2/10

Подправете месото за печене (от страната на месото) със сол и черен пипер.

Стъпка: 3/10

Пържете до златистокафяво върху кожата в годен за фурна тиган (без добавяне на мазнина). При това, поръсете многократно със соса от месото.

Стъпка: 4/10

Обелете и нарежете на малки кубчета лука. Почистете, измийте морковите и целината и нарежете на кубчета с големина около 1,5 см.

Стъпка: 5/10

Запържете леко зеленчуците в тигана с месото, с обръщане. Разполовете, напречно, луковицата чесън (използвайте остатъка другаде) и добавете с билките.

Стъпка: 6/10

Намажете месото за печене (от страната на месото) с горчица и поставете върху зеленчуците с кожата нагоре.

Стъпка: 7/10

Долейте бирата отстрани и гответе в предварително загрятата фурна 45-50 минути.

Стъпка: 8/10

След това, сложете месото настрана. Прекарайте зеленчуците през цедка и подправете получения сос със сол и черен пипер.

Стъпка: 9/10

Докато месото се готви във фурната, пригответе зелевата салата. За целта отстранете външните листа, измийте зелето, нарежете на четири и изрежете клиновидно кочана. Нарежете на тънки ивици с нож (или ренде за зеленчуци). Обелете лука и нарежете на малки кубчета. Нарежете бекона на тънки ивици. Пържете бекона в тиган до златистокафяво, добавете лука и зелето и задушете заедно за кратко.

Стъпка: 10/10

Добавете обикновения ким, долейте оцета и месния бульон. След това, оставете да заври веднъж. После снемете от печката и оставете да се охлади, докато стане хладък до студен. Малко преди сервирането, препразнете в купа, смесете с олиото и подпревете със сол, щипка захар и черен пипер. Сервирайте печеното с коричка, нарязано на филийки, със соса и зелевата салата. Към него са подходящи пържени картофи.