Какво означава DuoCooling в уредите Либхер?

Технологията DuoCooling вградена в хладилниците с фризер Либхер означава, че температурите в хладилното и фризерно отделения се задават и контролират с помощта на два напълно независими охладителни кръга, а това си има своите големи предимства.

Като част от серията статии, в които обясняваме различните технологии вградени в уредите Либхер, днес ще разгледаме DuoCooling. Duo какво, може би се питате? Както подсказва първата половина на думата, тази технология е свързана с 2 функционалности, за да бъдем по-точни – с два охладителни кръга!

Технологията DuoCooling се използва в хладилници с фризер Либхер, които разполагат с отделен контрол на температурата за всяко от двете отделения – хладилно и фризерно. Най-общо казано това разделения на охлаждащия процес не позволява смесване на въздухообмена между двете отделения.

С DuoCooling въздухът, който циркулира в хладилната и фризерна част не се смесва и не прехвърля миризми от едното отделение към другото.

С DuoCooling въздухът, който циркулира в хладилната и фризерна част не се смесва и не прехвърля миризми от едното отделение към другото.

„Всичко това звучи много добре, но каква е ползата за потребителя“, ще попитате вие? Ползата е, че при наличието на DuoCooling, както вече споменахме, няма обмен на циркулиращия въздух между хладилното и фризерно отделение. Това предотвратява смесването на хранителни миризми – между продуктите във фризера и тези в хладилното отделение, а освен това предпазва храната от изсъхване.

Представете си разходка в студен зимен ден. Когато се приберете вкъщи вероятно ще усетите, че кожата ви е напрегната. Причината? Студеният, леден въздух извлича влагата от кожата. И какво правим обикновено? Използваме крем за ръце и лице, за да се противодейства на тази загуба на влага.

Подобна ситуация може да възникне и при храната ако леденият въздух от фризера се срещне със студения въздух от хладилника – тогава хранителните продукти ще изсъхнат. DuoCooling системата, не само че не позволява това да се случи, но и спира всякакво прехвърляне на миризми.

В крайна сметка кой би искал прясната риба, която е оставил в хладилника да прехвърли миризмата и вкуса си върху храната във фризера?

Двата охлаждащи кръга (и температурата в хладилника и фризера) са независимо контролирани, с температурен диапазон от +1°C до +9°C (при хладилник с фризер без BioFresh) или +3°C до +9°C (при хладилник с фризер с BioFresh) в хладилното отделение и температури от -15°C до -26°C за фризерната част.

Има и още една полза : ако трябва да размразите уреда, може да изключите само хладилното отделение, без това да повлияе на температурата във фризера.

Споменавайки размразяване, не пропускайте и тази наша статия по темата.

За повече информация, изгледайте нашето DuoCooling видео:

Имате ли въпроси свързани с технологията DuoCooling? Пишете ни! Използвайте полето за коментари тук отдолу или се присъединете в дискусията заедно с нас във Facebook.