Немският производител на хладилници и фризери Либхер и Британският стартъп Smarter официално представиха своето партньорство по време на световното търговско изложение IFA 2017 в Берлин. Целта на сътрудничеството ще бъде осигуряването и поддръжката на нови технологии, които ще спомагат за интелигентното управление на храната чрез домакинските уреди на Либхер.Модулната камера (FridgeCam™) прави възможно визуалното управление на храната от разстояние, чрез снимане на продуктите, без дори да се налага да отваряте хладилника.

Софтуерът за разпознаване на обекти, разработен от Либхер в сътрудничество с Microsoft, може да създава и удобни списъци за пазаруване, базирани на съхраняваната храна.

Това осигурява на клиентите много предимства: могат лесно да държат под око какво има и какво няма в хладилника, да улеснят пазаруването си чрез списъците, както и да избягват да купуват неща, които вече присъстват в него. С тази нова технология клиентите на Либхер могат да контролират хладилника си по всяко време и от всяко място. В резултат на сътрудничеството, техническата експертиза и високото качество на хардуера на Smarter (специалист по създаване на камери за хладилници), можете да надникнете в хладилника си, без дори да сте си вкъщи.

Интелигентният хладилник има централно място в интелигентния дом

Интелигентният хладилник на Либхер, оборудван с технологията SmartDevice + камера FridgeCam™ преминава в изцяло ново измерение при управлението и съхранението на храната.

В ерата на дигитализацията и в допълнение към технологията BioFresh, която спомага за значително по-дългия срок на съхранение на продуктите, Либхер, заедно със Smarter, прави голяма стъпка напред към интелигентното управление на хранителните продукти.

Щефан Нагел, Изпълнителен директор продажби Либхер-Хаусгерете:

„В лицето на Smarter успяхме да привлечем една от водещите стартъп компании създаваща модулни хладилни камери. Чрез партньорството ни със Smarter съчетаваме ефективността на нашите хладилници с иновативните технологии. FridgeCam™ ще ни позволи да улесним нашите клиенти при съхранението и управлението на храна, за да издигнем ползите от нашите уреди на едно ново, много по-високо ниво.“

Изабела Лейн, изпълнителен директор на Smarter:

За нас е удоволствие да обявим партньорството си с Либхер! Като водещ производител на хладилници Либхер Домакински уреди бързо осъзна необходимостта от по-креативни иновации. Ето защо компанията обрудва съществуващите си модели с нашия нов продукт FridgeCam™. Заедно създадохме най-интелигентния хладилник в света, който предлага на клиентите недостижимата по-рано ефективност и практически функции за любимата ви кухня.

За компанията Smarter

Smarter е стартъп компания, базирана в Лондон.

Създадена е през 2014 г. от Кристиан Лейн. Компанията се е превърнала във водещ доставчик на мрежови домашни решения, насочени към автоматизирането на кухнята. Освен за Либхер, Smarter разработва продукти и за компании като Currys, Amazon, Best Buy и Apple.


Важно: Пълният комплект, необходим за интелигентно управление на храната чрез хладилници Либхер (FridgeCam™ + SmartDeviceBox) ще бъде наличен за българския пазар през 2018 г. За целта е необходимо и самия хладилник Либхер да поддържа работа с устройството SmartDeviceBox.