Mirosurile din frigider nu sunt întotdeauna plăcute. Plăcintele cu mere refrigerate pot umple bucătăria cu o aromă pur și simplu minunată – cu toate acestea, mirosul provenit de la brânză este, în general, mai puțin bine primit. Nu este mereu ușor să aflați de ce miroase din frigider și de cele mai multe ori există mai multe cauze, dar acest lucru devine foarte frustrant. Citiți mai departe pentru a afla de ce frigiderul dvs. poate emana mirosuri neplăcute și cum să remediați această problemă.

Evitați aerul stătut

 

Există câțiva pași simpli pe care îi puteți face pentru a preveni mirosul neplăcut din frigiderul dumneavoastră:

  • Acoperiți întotdeauna mâncarea cu miros puternic. Asigurați-vă că utilizați recipiente din plastic sau din sticlă. Ambalajul din carton, cum ar fi cofrajele pentru ouă, preiau repede mirosul mâncării din jurul lor. Astfel, este mai bine să folosiți tăvi sau suporturi pentru depozitarea ouălor.
  • Curățați frigiderul la fiecare patru săptămâni. Citiți articolul nostru despre cea mai bună modalitate de a vă curăța frigiderul pentru mai multe detalii despre acest lucru.
  • Dacă frigiderul este oprit, trebuie să lăsați ușa deschisă. În caz contrar, acest lucru va duce, de asemenea, la mirosuri neplăcute.
  • Asigurați-vă că nu sunt lichidecare curg. Acestea ar putea să-și găsească altfel drumul în sistemul de scurgere a decongelării și să se acumuleze în recipientul de apă pentru decongelare. Dacă există acumulări, curățați imediat scurgerea cu apă și detergent. La majoritatea aparatelor, orificiul de scurgere se află pe peretele din spate, deasupra sertarului de legume sau a compartimentului BioFresh (dacă aveți un aparat Liebherr cu această opțiune).
  • Aparatele Liebherr cu filtru de cărbune activ FreshAir oferă întotdeauna o calitate optimă a aerului, iar mirosurile neplăcute nu au nici o șansă, dacă filtrul este schimbat cu regularitate.
  • DuoCooling împiedică transferul mirosurilor din compartimentul congelator în compartimentul frigiderul și invers.
aer-curat-in-frigider-liebherr-1

Îndepărtarea  mirosurilor din frigider

Dacă întâmpinați un miros neplăcut când deschideți ușa frigiderului sau dacă aparatul dvs. miroase și când este închis, atunci trebuie luate măsuri urgente. Următoarea listă vă va ajuta să readuceți rapid aer proaspăt în bucătărie:

  • Așezați un bol cu cafea în frigider. În unele cazuri, acest lucru absoarbe mirosurile neplăcute. Sau mai puteți încerca bicarbonatul de sodiu ca alternativă.
  • Elementele moi din cauciuc prind mirosuri neplăcute foarte repede. În consecință, înlocuiți garniturile din cauciuc, dacă este necesar. Pentru realiza acest lucru, contactați echipa de service.
  • Mizeria se poate ascunde sub marginile decorative ale rafturilor de sticlă. Îndepărtați-le și curățați marginile decorative cu o cârpă umedă. Nu slăbiți imediat marginile decorative, ci înmuiați întâi raftul de sticlă în apă caldă.
  • Un miros neplăcut poate apărea și din orificiul de scurgere a apei din condensare. Prin urmare, curățați orificiul de scurgere cu apă și detergent. Bumbacul umed sau soluțiile de curățare pentru sticlă sunt ideale pentru îndepărta mai ușor murdăria.
aer-curat-in-frigider-liebherr

 

În cazul în care mirosul nu a dispărut, acesta poate proveni de asemenea din recipientul de scurgere a apei din decongelare sau din conductă. Curățarea, în acest caz, ar trebui să fie efectuată numai de un expert.

Ați avut experiente de mirosuri neplăcute provenite din frigider? Ce ați făcut pentru a împrospăta aerul? Ne-am bucura sa primim sfaturi de la dumneavoastră! Ne găsiți pe Facebook și Instagram.