Preparare

Pasul: 1/12

Clătește orezul într-o sită sub apă rece până când apa devine clară. Lasă să se scurgă timp de 20 de minute, apoi pune-l într-o cratiță cu 250 de ml de apă și dă în clocot.

Pasul: 2/12

Gătește orezul timp de 2 minute, apoi oprește căldura, acoperă și sa o pui timp de 20 de minute pe plită. Ia oala de pe plită, scoate capacul și las-o acoperită cu un șervet de ceai curat. Pune orezul într-un castron, adaugă amestecul de oțet și lasă-l să se răcească în jur de 30 de minute.

Pasul: 3/12

Între timp, încălzește oțetul din orez și vinul dulce de orez cu zahărul și 1 lingură de sare într-o tigaie mică până aproape fierbe, continuă să amesteci până când zahărul și sarea s-au dizolvat.

Pasul: 4/12

Amestecă apa minerală, oul și vinul sau supa cu făina, praf de chilli și un pic de sare într-un castron mic până la netezire. Puneți aluatul într-o tavă plată dreptunghiulară și pune-o într-un frigider timp de 20 de minute.

Pasul: 5/12

Între timp decojește și taie fin ceapa. Scurge tonul de apă, usucă prin tamponare și tae în fâșii înguste.

Pasul: 6/12

Spală coriandrul, scutură-l de apă și taie frunzele. Amestecă coriandrul cu crema de brânză și wasabi într-un castron mic.

Pasul: 7/12

Taie pe jumătate iarba marină nori. Pune o jumătate pe un suport de bambus și acoperă cu o pătrime de orez, lăsând o mică margine în partea de sus.

Pasul: 8/12

Folosind o lingură sau săculeț conductă, împrăștie o pătrime de cremă de brânză pe treimea de jos a orezului.

Pasul: 9/12

Acoperă cu niște ton și fâșii de ceapă.

Pasul: 10/12

Folosește suportul pentru a rula strâns în sus shushiul, apoi repetă pentru a forma încă 3 rulouri.

Pasul: 11/12

Scoate aluatul din frigider și amestecă bine. Umple pe jumătate o tigaie adâncă cu ulei și încălzește până când se formează bule pe mânerul lingurii ținută în ulei. Înmoaie rulourile de sushi în aluat apoi pune imediat în uleiul fierbinte.

Pasul: 12/12

Prăjește-le timp de 3-4 minute până când sunt ușor rumenite, apoi scoate-le și scurge-le de apă pe un șervet de hârtie. Taie fiecare rulou în 8 bucăți și aranjează-le pe un platou de servit. Servește-le cu ghimbir murat și sos de soia.