Preparare

Pasul: 1/8

Clătește quinoa sub apă caldă și scurge. Pune quionoa, 200 de ml de apă și laptele într-o cratiță, dă-le în fiert și înăbușește-le, acoperite, la o temperatură mică timp de 15 minute. Oprește căldura și lasă-le să se absoarbă, acoperite, pentru încă 5 minute. Permite-le să se răcească.

Pasul: 2/8

Între timp, răzuiește o pătrime dintr-o coajă de portocală.

Pasul: 3/8

Separă ouăle. Bate albușurile de ouă până se întăresc, apoi gradual adaugă zahărul și amestecă cu telul.

Pasul: 4/8

Amestecă gălbușurile de ou, laptele bătut și quinoa și asezonează cu coaja de portocală, scorțișoară și ghimbir. Adaugă albușurile de ouă și îndulcește-le pentru gustat.

Pasul: 5/8

Unge o caserolă cu ulei și pune cu lingura amestecul de quinoa. Coace într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade (ventilator de 180 de grade, treapta 6) timp de 30 de minute.

Pasul: 6/8

Între timp, decojește ambele portocalele și scoți membrana. Păstrează sucul. Toacă stafidele. Amestecă membranele de portocale cu stafidele și sucul de portocale.

Pasul: 7/8

Spală, împarte în patru și scoate miezul de la măr. Decojește și împarte pe jumătate fructul kiwi. Taie-le pe ambele în felii și amestecă cu membranele de portocală.

Pasul: 8/8

Decojește bananele, taie în felii și amestecă cu celelalte fructe. Lasă salata de fructe să se absoarbă timp de 10 minute și servește cu tortul de quinoa.