Bereiding

Stap: 1/11

Broccoli wassen en in roosjes snijden. Uien schillen en in dunne ringen snijden.

Stap: 2/11

Asperges wassen, schillen en het onderste houterige deel eraf snijden. Asperges in 5 cm lange stukken snijden.

Stap: 3/11

Bouillon in een pan doen en aan de kook brengen. Asperges erin doen en afgedekt op half-hoog vuur in ongeveer 5 minuten gaar koken. Eruit halen en af laten koelen.

Stap: 4/11

Uien in de pan met bouillon doen, even aan de kook brengen en 2 minuten laten garen. Broccoli erbij doen, weer even aan de kook brengen en 1 minuut mee laten garen.

Stap: 5/11

Bouillon door een zeef in een schotel gieten. Groente eruit halen en alles af laten koelen.

Stap: 6/11

In de tussentijd het volkoren roggenschrot, meel, bakpoeder en 1/2 tl zout doorelkaar mengen. 5 el water en de koude boter in kleine stukjes erbij doen en tot een glad deeg kneden.

Stap: 7/11

Ongeveer 2/3 van het deeg op een met meel bestrooid werkblad uitrollen tot een ronde vorm van ongeveer 30 cm in diameter. De rest van het deeg in plastic folie in de koelkast leggen.

Stap: 8/11

Een tarte tatin-vorm (doorsnede 28 cm) invetten. Het uitgerolde deeg erin doen, aandrukken en met een vork erin prikken. In een voorverwarmde oven op 200°C (convectie oven: 180°C, gas: stand 3) 10-15 minuten bakken. Eruit halen en iets laten afkoelen.

Stap: 9/11

In de tussentijd de eieren met de zure room en 100 ml van de afgekoelde bouillon mengen. Goed met zout en peper op smaak brengen.

Stap: 10/11

De rest van het deeg uit de koelkast halen en in 2 dunne, ongeveer 42 cm lange, rollen rollen. De rollen overelkaar aan de binnenkant van de vorm aan de rand aandrukken.

Stap: 11/11

Asperges, broccoli en uien in tarte-vorm doen en de eieren-zure room-mix eroverheen gieten. De taart in een voorverwarmde oven op 200°C (convectie oven: 180°C, gas: stand 3) 30 minuten afbakken. Met peper bestrooien en serveren.