U heeft beslist te investeren in een inbouwkoelkast van Liebherr? Goed idee! Het zal er niet alleen fantastisch uitzien in uw keuken en probleemloos in uw kast passen, ook de vele handige functies zullen u niet teleurstellen. Met functies zoals BioFresh, SuperCool en SuperFrost zijn uw verse en diepgevroren producten in goede handen – ze blijven aanzienlijk langer vers en behouden hun kostbare vitaminen en mineralen.

Zodra uw gloednieuwe koelkast is geleverd, moet het natuurlijk in uw keukenkast worden ingebouwd. Tenzij u een ervaren doe-het-zelver bent, laat u dit best over aan een gekwalificeerde keukenfabrikant of installateur, en een loodgieter voor de IceMaker (indien van toepassing).

Waarom is ventilatie zo essentieel voor een inbouwkoelkast?

Bij de installatie moet u met diverse factoren rekening houden: voor elk apparaat is een aparte kast nodig, het deurpaneel mag niet dikker zijn dan 19 mm en de stopcontacten en wateraansluiting moeten toegankelijk zijn en mogen niet achter de nissen worden geïnstalleerd. Een van de belangrijkste elementen bij de installatie van een Liebherr-inbouwkoelkast of -diepvriezer is ventilatie!

De kast moet zowel aan de boven- als aan de onderzijde een ventilatieopening van minstens 200 cm2 hebben om een goede luchtstroom mogelijk te maken. Gebrek aan ventilatie kan het koelsysteem van een Liebherr-toestel beschadigen.

Uw Liebherr-inbouwkoelkast wordt geleverd met zeer specifieke installatie-instructies om ervoor te zorgen dat het zo efficiënt mogelijk werkt, en het is van essentieel belang dat uw installateur ze zorgvuldig opvolgt. Defecten die te wijten zijn aan een verkeerde installatie of onvoldoende ventilatie, vallen niet onder de garantie.

Maar wat kan er fout gaan?

Slechte ventilatie tast de prestaties en efficiëntie van uw koelkast aan, met de volgende mogelijke problemen tot gevolg:

  • Hoger energieverbruik
  • Slechte handhaving van de temperatuur
  • Overmatige condensatie die de omringende kasten kan beschadigen
  • Oververhitte en defecte compressor
  • Onherstelbare schade aan het koelsysteem
  • Kortere levensduur van uw apparaat

Zorg goed voor uw Liebherr, zorg voor een correcte installatie

U kunt uw installateur op diverse manieren helpen om uw inbouwkoelkast correct te installeren:

  • Download de installatie-instructies voor uw apparaat vooraf op onze website en zorg ervoor dat hij de installatievereisten begrijpt
  • Bezorg uw installateur de folder Belangrijke informatie waarin in het kort de belangrijkste elementen voor de installatie en ventilatie zijn beschreven
  • Toon uw installateur onze educatieve video met duidelijke visuele informatie over kasten en ventilatie
  • Koop eventueel een Liebherr-ventilatierooster om de minimale luchtstroom van 200 cm2 te garanderen

Heeft u vragen over de installatie van uw Liebherr inbouwapparaat? Schrijf ons! Laat een opmerking achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.