Vele vrouwen (en ook enkele mannen) doen het, en niet enkel in de zomer… Ze bewaren hun schoonheids- en verzorgingsproducten in de koelkast! Is dit noodzakelijk of eerder een nutteloze mythe?

“Ware schoonheid zit vanbinnen”, aldus een veelgebruikte zegswijze. Toch weerstaan we moeilijk de verleiding weerstaan om met een laagje make-up rimpeltjes en oneffen huid te verbergen. Hiervoor gebruiken we crèmes, gels, lippenstiften, serums en nog veel meer. Maar deze verliezen hun effect volledig als ze niet goed worden bewaard.

De koelkast wordt aangewend om tal van levensmiddelen vers en smakelijk te houden. Een koude omgeving gaat immers de rijping en bederf van verse producten tegen. Toch werpt de vraag zich op: is dit ook het geval voor schoonheids- en verzorgingsproducten?

Is het nodig om schoonheids- en verzorgingsproducten te bewaren in de koelkast?

De producenten van jouw favoriete make-up houden zeker rekening met de omgevingstemperatuur. Veel van deze producten kunnen dan ook de warme temperaturen van een badkamer aan en behouden hun eigenschappen aan temperaturen tot 40°C. Voordat een nieuwe creatie op de markt komt ondergaat deze tal van testen, zoals de verandering van eigenschappen bij bevriezen en ontdooien. Pas als de testen worden doorstaan, wordt het product gelanceerd.

Toch zijn er verschillende producten die afzien bij schommelende en extreme temperaturen. Zo verandert de textuur van lippenstift in moes bij een hoge omgevingstemperatuur. Hierdoor wordt deze onbruikbaar en is deze goed voor de vuilbak. Nagellak heeft, naast een warme omgeving, dan weer last van teveel licht: ze verbleekt en gaat stollen. Daarom bewaart een echte kenner deze vaak in de koelkast, waar het koud en donker is.

Biologische en natuurlijke schoonheids- en verzorgingsproducten hebben geen bewaarstoffen. Een juiste bewaring van deze producten is dan ook nog belangrijker. De koelkast kan ook hier een cruciale rol spelen. Velen plaatsen hun parfum, deodorant en borstels dan weer in de koelkast omdat deze dan een aangename verfrissing bezorgen op een warme dag.

Veel van de schoonheids- en verzorgingsproducten zijn verpakt in kleine potjes, tubes en doosjes. In een koelkast is dit natuurlijk niet ideaal en zijn deze soms moeilijk terug te vinden. Daarom heeft Liebherr de VarioBox en VarioSafe ontwikkeld. In deze handige opberglades kun je gemakkelijk kleine verpakkingen kwijt zonder het overzicht te verliezen. Zo vermijd je dan ook dat je jouw dagcrème verwisselt met een potje slagroom!

 

En jij, hoe bewaar jij je schoonheids- en verzorgingsproducten? Wat zijn jouw ervaringen? Schrijf ons! Gebruik de commentaarfunctie onder dit artikel of discussieer mee op Facebook!

 

Of schrijf u in voor onze FreshMag nieuwsbrief!

[wysija_form id=”1″]