Je herkent het misschien wel: de ingebouwde koel/vriescombinatie moet worden vervangen maar door het oerwoud van modellen is het lastig om te bepalen welke inbouwmodellen in jouw bestaande keuken passen. De afmetingen van de apparaten zijn door de jaren heen veranderd, en zeker bij het overstappen naar een ander merk kan het behoorlijk lastig zijn om een passend vervangende inbouwkoelkast te vinden waarbij de huidige meubeldeuren niet vervangen hoeven te worden.

Koelkast vervangen

Een van de meest aan mij gestelde vragen is dan ook: “Ik wil mijn inbouw koel/vriescombinatie vervangen, maar past dit Liebherr model?” Je kunt deze vraag nu zelf beantwoorden door gebruik te maken van onze vervangingsmodule op  koelen.nl.

Na het invullen van een aantal gegevens over de inbouwsituatie, berekent deze unieke vervangingsmodule welke Liebherr modellen geschikt zijn ter vervanging je bestaande inbouwkoelkast.

Vervang je inbouwkoelkast

De module werkt in 3 stappen:
Stap 1. Kies de inbouwsituatie
Stap 2. Kies het bestaande deurmontagesysteem
Stap 3. Voer de maten van jouw keukenmeubel in zoals aangegeven op de afbeelding

De module berekent vervolgens welke modellen er in jouw keukenmeubel passen en of er eventueel een aanpassing nodig is. Kies het model dat het beste bij jou past en je kunt weer jaren plezier hebben van je nieuwe koel/vriescombinatie of koelkast.

Soms vereist de bestaande inbouwsituatie een aanpassing van het keukenmeubel. Het uitgangspunt blijft echter dat er geen aanpassingen aan de meubeldeuren gedaan hoeven te worden.  Het risico dat nieuwe meubeldeuren niet meer kunnen worden besteld omdat de keuken al wat jaartjes meegaat, wordt hiermee vermeden.

Indien er geen vervangend model is, zou je ook kunnen overwegen om beide meubeldeuren aan elkaar te maken en een inbouwkoelkast met 1 deur te (laten) installeren.

 

Mocht je er nog steeds niet uitkomen, dan kun je altijd bij een winkel in de buurt langsgaan. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Of stel je vraag in een reactie onder dit bericht of op Facebook.