Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe inbouw koel- of vrieskast? Maar weet je nog niet of je het uit- en inbouwen moet uitbesteden of dat je zelf de schroevendraaier in de hand neemt? Ik laat je zien hoe eenvoudig het is om een Liebherr koelkast te installeren en vertel je graag over de keuze tussen twee verschillende deurmontagesystemen.

In tegenstelling tot het uitzoeken van een keuken, zijn er maar weinig mensen die tijd besteden aan de keuze van het deurmontagesysteem voor hun inbouwkoelkast. Het klinkt ook niet direct spannend, maar het is verstandig om voor aankoop van je nieuwe inbouw koelkast na de denken over het deursysteem dat het beste in jouw situatie past. Liebherr kent twee verschillende deurmontagesystemen om inbouwapparaten onzichtbaar in een keukenmeubel in te bouwen: sleepdeur en deur-op-deur.

 

inbouw deur op deur

Met deur-op-deur montage zijn de keukenmeubeldeur en koelkast deur direct met elkaar verbonden.

Deur-op-deurmontage

Bij een deur-op-deur installatie wordt het houten meubelpaneel van je keuken direct op de koelkastdeur gemonteerd waardoor het een geheel vormt. De koelkastdeur draagt het gewicht van de meubeldeur. Deur-op-deurmodellen van Liebherr hebben altijd een zelfsluitende deur. De Premium modellen zijn bovendien voorzien van een SoftSystem, dit systeem sluit de deur vanaf een grotere openingshoek en dempt de deurbeweging bij het sluiten zodat de deur – ook bij volle deurbelading – altijd zachtjes en volledig sluit.

 

Voor meer informatie: bekijk onze video over deur-op-deurmontage.

Sleepdeurmontage

In het geval van sleepdeurmontage hebben zowel de koelkastdeur als de keukenmeubeldeur eigen scharnieren. Zij worden met elkaar verbonden door geleiderails. Bij het openen en sluiten glijden de deuren over elkaar. Het gewicht van de keukenmeubeldeur wordt gedragen door de eigen scharnieren die verbonden zijn met het keukenmeubel.

Het is vrij eenvoudig om een sleepdeurmodel te vervangen door een deur-op-deurmodel. Verwijder simpelweg de scharnieren van het keukenmeubelpaneel en monteer het keukenmeubelpaneel direct op de deur van de nieuwe koelkast met het deur-op-deursysteem. Het gewicht van het keukenmeubelpaneel wordt nu gedragen door de koelkastdeur. Bij gesloten deur zie je aan de buitenzijde geen verschil tussen sleepdeur- of deur-op-deurmontage.

 

Voor meer informatie: bekijk onze video over het omzetten van sleepdeur naar deur-op-deur.

De keuze welk montagesysteem het beste bij jou past, hangt af van de maten en indeling van het keukenmeubel (vooral belangrijk bij vervanging), het type apparaat en natuurlijk je persoonlijk voorkeur.

Bekijk ook eens de post over 5 zaken om rekening mee te houden bij een nieuwe keuken.

 

Heb je vragen over de deurmontage?  Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.