Hygiejnen har topprioritet hos de dygtige vinproducenter, som på ingen måder ønsker at gå på kompromis i forhold til renlighed på noget tidspunkt i processen, hvilket betyder, at der er høj fokus på tønder, tanke, slanger og pumper.

Tilsvarende skal de, der kan lide at nyde fine vine derhjemme, være meget opmærksomme på renligheden af vinglassene. Det er let at overse, men meget vigtigt, idet urenheder og/eller rester let kan forhindre, at du nyder din vin til fulde.

Bare rolig, selv dyre vinglas kan gå i opvaskemaskinen!

Når du rengør dine fine vinglas i opvaskemaskinen, skal du altid sørge for, at du åbner lågen til opvaskemaskinen efter endt opvask for at frigive dampen. Dampen kan nemlig være ret aggressiv over for skrøbelige glas, og hvis du undlader at gøre dette, kan glassene ændre sig med tiden og blive uigennemsigtige.

Det er ydermere vigtigt at skylle glassene grundigt, enten i opvaskemaskinen eller i hånden for at fjerne eventuelle overskydende sæberester. Sørg for at det afspændingsmiddel du bruger, ikke har en stærk duft.

Hvis du tørrer dine glas i hånden, skal du altid bruge et rent og lugtfrit viskestykke; viskestykker, der er blevet fugtige og derefter er tørrede igen, kan nemlig efterlade en let muggen aroma på glasset.

Opbevar aldrig dine vinglas med bunden i vejret

Når du opbevarer dine vinglas i et skab, skal du undgå den dårlige vane at placere dem på hovedet, fordi luften, der er fanget inde i dem, kan miste sin friskhed.

Et yderligere rengøringstip til dem, der kan lide at dekantere rødvinen i en karaffel: den bedste måde at fjerne kalkaflejringer og misfarvning fra karaflen er at fylde den med varmt vand og tilføje en eller to proteserensningstabletter. Lad det stå natten over, skyl godt, og din karaffel er igen så god ud som ny!

 

Vi håber, at du har fundet denne artikel interessant og vil meget gerne høre fra dig, hvordan du rengør dine vinglas. Skriv til os via nedenstående kommentarfelt.