Хладилник с фризер Либхер с френско отваряне - Frenchdoor: въпроси и отговори

Хладилникът на Либхер с френско отваряне на вратата предлага перфектните условия за съхранение на храната и голям обем вътрешно пространство. Предлагащ се като свободностоящ или за вграждане, този малко по-различен хладилник с фризер ще ви осигури достатъчно пространство и множество удобни функции. В следващите редове ще ви запознаем с най-важното, което трябва да знаете за премиум центъра за съхранение на храна Либхер с типичното френско отваряне на вратата:

Когато подготвяхме тази статия, попитахме един колега, кое според него е толкова специално в хладилниците с френско отваряне на вратата. Не чакахме дълго за отговор:

О, този уред е специален! Във въображението ми той е като модерен крилат олтар, който страхотно би украсил църквата на плодовете и зеленчуците, ако имаха такава, олтар, пред който със сигурност щяха да коленичат с обожание!

Този отговор ни ентусиазира да ви разкажем защо този хладилник буди подобно възхищение, както и да отговорим на някои ключови въпроси, свързани с работата на уреда.

Общи характеристики на хладилникът Либхер с френско отваряне

Основната особеност тук е, че хладилното отделение е с две врати, които се отварят като крила – типично френски начин. От тук идва и името му Frenchdoor. Уредът предлага доста предимства по отношение на изискванията за пространство. Причина за това е начинът на отваряне, при който не се налага да се извъртате, а всичко се появява директно пред очите ви щом разтворите „крилата“ му.

По какво се различава от Side-by-Side?

В уредите Либхер от гамата Side-by-Side, хладилникът и фризерът са разположени в непосредствена близост един до друг. При Frenchdoor хладилникът и фризерът са разположени както при традиционните охладителни уреди, където хладилното отделение е над фризерното. Една от причините затова е, за да се постигне по-ергономичен дизайн: хладилникът се използва много по-често от фризера.

Моделите от типа Frenchdoor, с които разполага Либхер са:

Какво представлява Frenchdoor от техническа гледна точка?

Този уред има два компресора, което означава, че притежава два оптимално работещи и напълно независими охладителни кръга. Това дава възможност да изключите хладилното отделение като оставите фризерът да работи – полезна функция, която ще ви спести електричество, ако сте далеч от вкъщи за по-дълъг период от време. Само уредите с два високо производителни и енергийно ефективни компресори могат да си позволят подобна гъвкавост.

Какво прави версията за вграждане специална?

Хладилникът на Либхер за вграждане с френско отваряне на вратата е подходящ за фиксиран монтаж от типа door-on-door (повече за типовете монтаж на уреди за вграждане вижте тук). Това означава, че уредът без проблем може да се пригоди към дизайна на вашите шкафове в предната си част.

Важно: свободностоящите уреди от типа Frenchdoor също могат да се вградят (примерно в някаква ниша), тъй като при този модел вентилацията се осъществява през цокъл в долната част, което означава, че няма опасност от „запушване на въздухообмена“, което може да повреди компресора и да предизвика повишена консумация на енергия.

Какви други ползи предлага Frenchdoor

CBNes6256_BF-Teles
  • Огромно пространство за съхранение с използваем обем от 471 литра.
  • Перфектна видимост на храната по цялото вътрешно пространство
  • LED осветлението вградено в колоните в дясно и ляво, заедно с LED в горната част на корпуса осигуряват отлична осветеност на уреда
  • Здравите стъклени рафтове гарантират, че храната се съхранява стабилно и удобно.
  • Изключително лесен за работа и с висока производителност ледогенератор.
  • Интегрираният воден филтър гарантира перфектно качество на водата по всяко време.
  • Удобни за ползване BioFresh отделения, разположени върху телескопични релси
  • Удобни фризерни чекмеджета със самозатварящ се механизъм
  • Автоматична NoFrost система във фризера, благодарение на която уредът не се нуждае от ръчно размразяване.
  • Премиум HardLine дизайн, който прави този уред страхотно допълнение и основен акцент във всяка кухня, в която е инсталиран.

След толкова много предимства, може би сравнението на нашия колега с „крилат олтар“ не е толкова неподходящо, нали? Какво мислите?