Liebherr Appliances India Private Limited, дъщерно дружество на Liebherr-Hausgeräte GmbH Оксенхаузен (Германия), започна изграждането на нов завод за домакински уреди в Аурангабад, Махаращра. Обектът ще се простира на площ от около 35 000 квадратни метра и ще произвежда приблизително 500 000 охлаждащи уреда годишно (след 2018г), предназначени специално за Индия и региона.

Решението за изграждането на завода в Индия е резултат от правителствения проект „Make in India“, а изборът на локацията в Shendra Industrial Park в Аурангабад е продиктуван от централното разположение на местността и съществуващите добри логистични връзки. От решаващо значение за избора на локацията са и добре развитите канали за дистрибуция в града и околностите.

По този повод г-н Детлеф Валтер, Управител на дивизия Домакински уреди, споделя:

В настоящия момент повече от 50 служители на Liebherr (от отделите Продуктово развитие, Човешки ресурси, Производство и Продажби) са ангажирани на място, за да планират и координират изграждането на съоръжението, както и да създадат търговски и дистрибуционни структури в Индия. Уредите, които ще бъдат специално приспособени за изискванията на индийския пазар и региона, ще се произвеждат от 2018г. Вече сме започнали с анализа на целевия ни пазар. Ще инвестираме около 5 млрд. индийски рупии в първата фаза на проекта и ще разкрием повече от 1000 работни места в новия завод за домакински уреди на Liebherr. Като част от стратегията ни за индийския пазар, съвсем скоро ще открием първия ни монобранд шоурум в Мумбай. В уникалната атмосфера на този специално създаден за нуждите на Liebherr фирмен магазин, както търговците на дребно, така и клиентите ще имат възможността да научат повече за хладилниците и фризерите на LIEBHERR. Обучен персонал ще е на разположение, за да отговори на отправените въпроси относно наличните модели на хладилниците и фризери Либхер. На територията на магазина ни в Мумбай ще се помещават и офиси за целите на търговските и дистрибуционни дейности в Индия; там ще се провеждат и вътрешнофирмени обучения.“

Характерно за региона:

Aurangabadsdf

До 1960 г. районът е бил в застой в промишлено отношение. След това политиката на правителството се ориентира към усвояване на пустеещите земи и започва облагородяването им. В момента там са добре установени следните отрасли: автомобилостроене, фармация, пивоварни, производство на хранителни продукти, пластмаса, каучук, хартия, памук, захарна тръстика, царевица, соя.

В региона на Аурангабад грамотността на населението е 72,90%. Добре познат е и университетът Bharat Ratna Dr. Babasaheb Ambedkar Marathwada Vidyapeeth. Има 33 инженерни колежа, 58 политехнически, 13 фармацевтични и други. В района има повече от 45 000 завършили студенти и над 300 000 специализанти.

В Аурангабад има два медицински колежа, 3 областни болници, 10 междуселски и 50 основни здравни центрове. Местността разполага и с 5 звездни хотели като: The Rama International, The Ajanta Ambassador, The Taj Residence, The Lemontree  и Aurangabad Gymkhana. Аурангабад се очертава като бързо развиващ се регионален урбанизиращ се център, в който се насърчава развитието на промишлеността и икономиката. Център, в който съвсем скоро Либхер Хаусгерете ще заеме подобаващо и значимо място.

Бележка: в момента Либхер Хаусгерете има фабрики в Оксенхаузен, Германия; Лиенц, Австрия; Клуанг, Малайзия и Либхер Хаусгерете Марица, България