В новия завод на Либхер в Аурангабад (Махаращра, Индия) ще се произвеждат 500 000 броя висококачествени хладилници годишно, предназначени за индийския пазар.

На 8 май 2018 г. подразделението Домакински уреди на Либхер официално откри нов завод в Аурангабад, Индия. Производственото съоръжение, в което са инвестирани повече от 5 милиарда рупии, покрива площ от 50 хектара. Производствената база е оборудвана с най-модерни технологии за производство, а капацитетът към момента ще е 500 000 бройки годишно, като при необходимост може да бъде увеличен.

Благодарение на положителното икономическо развитие в Индия, Liebherr очаква през следващите няколко години търсенето на хладилници в региона значително да нарасне.

„Индия е много важен регион за пазара за нашите продукти. В следствие на бързата промяна на начина на живот, очакваме висок потенциал за продажби. Благодарение на новия завод в Индия можем да предложим най-съвременната технология за охлаждане и замразяване на индийския пазар“,  Изолде Либхер, вицепрезидент на Съвета на директорите на Liebherr-International AG.

На снимката: Щефани Волфарт и Изолде Либхер (част от управата на компанията) с изпълнителните директори на завода и важни стратегически дилъри.

В съответствие с ценностите на марката Liebherr, нашата производствена стратегия в Аурангабад има за цел да произведе висококачествено оборудване, да приложи световни стандарти, да изгради силна работна сила и да работи с местен доставчик от световна класа, добавя Радхакришна Сомаяджи, главен търговски директор на Liebherr Appliances India Private Limited.

снимки: www.dolomitenstadt.at