И тази година „Капитал“ представи годишната си класация на най-големите компании в България според размера на приходите им. Събитието събра мениджъри от водещите 300 дружества в страната, както и други представители на бизнеса. Класацията „Капитал 100“ представя моментната снимка на икономиката с анализ и данни за общо 300 най-големи фирми и холдинги.

zx980_2786863

Тази година новият лидер в подреждането в сектор „Машини и оборудване“ е германският производител на хладилници и фризери „Либхер Хаусгерете Марица“, заемайки първото място.

k100

По време на награждаването управителят Финанси и администрация на Либхер-Хаусгерете Марица г-н Христо Георгиев обяви, че тази година дружеството ще произведе над 900 хил. хладилници и фризери с марката Liebherr, а догодина се очаква да мине и границата от 1 млн. уреди.

P030635276N

„Капитал 100“ подрежда компаниите по обективни критерии въз основа на данните от индивидуалните им финансови отчети за 2015 г. Информацията за финансовите им показатели се събира както от самите дружества, така и от публични източници като Търговския регистър, регулаторни органи, БФБ, КФН и други бази данни. Класацията е представителна за над 95% от големите български дружества с годишни приходи над 100 млн. лева.

Снимки и текст: Капитал