Când vă gândiți la alternativa unui aparat frigorific Liebherr veți auzi cuvintele „BioFresh” sau „BioCool”. Dar ce înseamnă mai exact? Care este diferența dintre cele două? Și care sunt beneficiile lor pentru păstrarea mâncării? Citiți mai departe!

BioFresh-Liebherr-Electrocasnice

 

BioCool: Mai mult decât un sertar

Durata de viață a alimentelor în sertar nu este determinată doar de prospețimea lor, ci și de temperatura și umiditatea din spațiul de depozitare. Cu cât alimentele conțin mai multă apă, cu atât mai multă umiditate este necesară pentru a-și păstra prospețimea. Într-un sertar tradițional de legume, temperatura variază între 8 și 10°C. Umiditatea este dependentă de temperatura din frigider.

BioCool-Liebherr

Într-un sertar BioCool, temperatura medie este de 3°C. La această temperatură, vitaminele și prospețimea alimentelor sunt mai bine conservate, iar dezvoltarea germenilor este încetinită. Mulțumită tehnologiei BioCool puteți păstra fructele și legumele până la de două ori mai mult în comparație cu un sertar tradițional.

În sertarul BioCool, iconițele cu picături de apă plasate deasupra unui cursor simbolizează nivelul de umiditate din sertar. Îl puteți regla astfel încât nivelul de umiditate să fie adecvat pentru produsele stocate în interiorul sertarului.

BioFresh: Conservarea alimentelor pe termen lung*

Sertarele BioFresh funcționează pe același principiu general ca BioCool: o mai bună conservare a alimentelor prin scăderea temperaturii. Cursoarele DrySafe și HydroSafe vă permit să reglați nivelul de umiditate între 65% și 95%. Utilizați DrySafe pentru carne, pește și produse lactate și HydroSafe pentru majoritatea fructelor și legumelor.

BioFresh-Liebherr

Compartimentul BioFresh este chiar mai eficient decât sertarele BioCool. Complet independent de frigider, este compus din 2 până la 3 sertare. În interiorul zonei BioFresh, temperatura variază între 0,7 și 1°C. Acest lucru nu numai că păstrează prospețimea și vitaminele, dar și aromele și textura alimentelor dvs. Rezultatele sunt uimitoare: un studiu independent efectuat în Europa a ajuns la concluzia că puteți păstra anumite alimente de până al 3 ori mai mult într-un sertar BioFresh decât într-un sertar tradițional mai mare*.

Aplicația oficială BioFresh disponibilă pe Google Play și Apple AppStore vă ajută să stabiliți ce setare să utilizați pentru o mare varietate de alimente și vă permite să aflați la ce termen maxim de valabilitate* vă puteți aștepta!

Sertarele BioFresh sunt montate pe șine telescopice pentru a facilita deschiderea lor. Unele modele sunt echipate cu sistemul nostru SoftTelescopic, ce permite o închidere asistată a sertarelor cu ajutorul auto-retractării și amortizării la închidere.

*În condiții ideale. Pentru alimente proaspete, neprelucrate. Inspectați întotdeauna mâncarea înainte de consum. Lipiți o etichetă de fiecare ambalaj cu data de utilizare „până la”.