mancare-proaspata-avarii-de-curent

Frigiderul nostru este în permanență umplut de preparate delicioase! Dar v-ați întebat vreodată ce se întâmplă cu mâncarea din frigider și congelator în cazul unei întreruperi de curent? Și ce faceți dacă sunteți în vacanță în acel moment?

Să începem prin a ne liniști puțin: în special în congelatoare, o întrerupere a alimentării cu energie electrică nu înseamnă numaidecât că articolele depozitate se vor altera imediat. Alimentele congelate vor fi comesteibile încă 10 până la 110 ore înainte de a se strica. Numărul exact de ore depinde de tipul aparatului frigorific. Aparatele Liebherr pornesc automat imediat ce avaria s-a încheiat și e un lucru foarte util în special dacă nu sunteți acasă când se întâmplă.

În general:

  • Dacă temperatura din congelator rămâne la un minim de -9°C în compartimentul congelator, puteți consuma alimentele stocate chiar și după o întrerupere a alimentării cu energie electrică;
  • Cu cât este mai bună izolația, cu atât mai lungă e perioada pentru care mâncarea congelată rămâne proaspătă chiar și fără energie electrică;
  • Cu cât mai plin, cu atât mai bine. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce cantitatea de alimente congelate crește, cu atât mai puțin aer este prezent în compartiment. Din acest motiv, este și mai bine din punct de vedere al consumului de energie electrică să fie congelatorul cât mai plin, iar dacă nu aveți prea multe alimente de depozitat, puteți umple spațiul gol cu pastile de răcire. În acest fel, economisiți energie electrică și sunteți pregătiți în cazul unei avarii de curent, mai ales în lunile calde de vară.

Ce congelatoare au autonomia ideală în cazul unei defecțiuni?

Din păcate, nu există un singur răspuns la această întrebare, care să se aplice în toate cazurile. Cu toate acestea, majoritatea aparatelor frigorifice Liebherr păstrează aerul rece timp de 24 de ore sau chiar mai mult în compartimentul congelator. Congelatorul de 4 stele în frigiderele cu 2 uși menține aerul rece timp de 16 ore. Chiar și compartimentele de congelare mici din frigiderele încorporabile sub blatul de masă mențin aerul rece 10 ore în cazul unei defecțiuni. Cu toate acestea, lăzile frigorifice sunt alegerea cea mai bună pentru a prelungi durata de viață a alimentelor congelate, deoarece păstrează aerul rece în cazul unei avarii până la 110 ore. Puteți verifica timpii de stocare exacți în cazul unei întreruperi de curent pe pagina noastră de produse, în secțiunea datelor tehnice a fiecărui aparat.

În lada frigorifică Liebherr GTP 2756, alimentele depozitate rămân proaspete timp de 110 ore în cazul unei întreruperi de curent.

Cum știți că a existat o întrerupere de curent electric?

În funcție de model, aparatele Liebherr au setate alarme la întreruperea alimentării. La temperaturi în compartimentul congelator de peste -10°C se va auzi o alarmă acustică. La frigiderele și congelatoarele cu panou electronic de control, pe afișaj apare și o notificare. După întreruperea alimentării, unele aparate afișează, de asemenea, cea mai ridicată temperatură atinsă în timp ce alimentarea a fost oprită. Asta înseamnă că puteți verifica cu precizie dacă alimentele depozitate pot fi consumate sau nu.

Sperăm ca aceste informații să vă fie de folos, dar în același timp sperăm să nu ajungeți în situația de a le folosi .