Slider_deefrost-freezer_Panther-Media

Este o situație foarte familiară: de fiecare dată când faci o vizită congelatorului tău, se pare că sertarele sunt din ce în ce mai greu de deschis, din cauza gheței formate pe ele. Și, după fiecare sesiune de tras de sertare, te gândești: Trebuie să dezgheț numaidecât congelatorul – doar că este așa de enervant! Astăzi îți dăm niște sfaturi utile despre cum să scapi de gheața din congelator și cum să depozitezi alimentele în timpul dezghețării.

Dezghețarea congelatoarelor: totuși de ce este necesară?

Întâi, să analizăm motivul de ce trebuie dezghețate congelatoarele. În principal, umezeala pătrunde în aparat prin două locuri: din alimentele depozitate și din deschiderea regulată a ușii. Umezeala se stabilește în interior, formând gheață, acest lucru provocând blocarea sertarelor. În plus, gheața formată înseamnă o creștere a consumului energetic pentru a menține temperatura dorită în congelator.

Cât de des ar trebui să-mi dezgheț congelatorul?

Pentru a preveni formarea gheței și pentru a menține un consum energetic scăzut, este indicat să îți dezgheți congelatorul o dată sau de două ori pe an. Printr-o dezghețare regulată vei asigura o funcționare optimă a congelatorului tău tot timpul.

Ce ar trebui să fac cu alimentele congelate în momentul dezghețătii?

Înainte de a dezgheța congelatorul tău, ar trebui să îl golești în totalitate. Dacă ai intenționat să faci o masă copioasă în viitorul apropiat, atunci acum e momentul potrivit! Sau poate ai vreun vecin sau doi care se oferă să cedeze niște spațiu în congelatoarele lor? Sau mai poți să învelești alimentele în ziare și să le depozitezi într-un loc răcoros sau pur și simplu să le lași în sertare cu câteva pachete de gheață, pentru a întârzia dezghețarea.

Un sfat: dezgheață congelatorul iarna (într-o zi cu temperaturi sub 0 grade ar fi ideală) pentru că temperaturile scăzute din exterior vor fi mult mai potrivite pentru alimentele congelate, procesul de dezghețare fiind mult mai eficient și mai puțin stresant. Dacă ai un aparat dotat cu funcția SuperFrost, activeaz-o cu 24 ore înainte de dezghețare, astfel coborându-se temperatura de la -18°C la -32°C, răcind alimentele în totalitate și prevenind dezgehțarea rapidă a acestora (astfel câștigi mai mult timp pentru dezghețarea congelatorului).

Cum să-ți dezgheți congelatorul rapid și în siguranță

Înainte de a portni procesul de dezghețare a congelatorului, ar trebui să oprești aparatul și sa-l scoți din priză. Începe dezghețarea prin deschiderea ușii, astfel gheața se topește încet. poți grăbi acest proces prin punerea unui bol cu apă caldă în interior și închizând ușa. Straturille de gheață se vor topi mai rapid, permițând scoaterea bucăților de gheață de pe pereții laterali. Un bucrete sau o cârpă sunt cele mai bune moduri de a colecta apa dezghețată și excesul de gheață.

Dacă este multă apă dezghețată, și un burete sau o cârpă nu sunt suficiente, poți plasa o tavă adâncă sau un lighean la baza congelatorului pentru a strânge apa. Recomandăm să rămâi lângă congelatorul tău pe tot parcursul dezghețării pentru a îndepărta gheața și a șterge zonele ude cu un burete sau o cârpă.

Cum ar trebui să curăț congelatorul?

haus, gebaeude, arbeitsstelle, fluessig, haushalt

După ce ai îndepărtat excesul de apă și gheață, congelatorul este pregătit de curățare. Apă călduță cu un pic de detergent lichid este perfectă pentru curățarea congelatorului. Nu folosi substanțe ca oțetul, pentru că se va coroda plasticul. După ce ai spălat bine congelatorul, clătește-l cu apă curată și usucă-l bine.

Congelatorul tău este pregătit pentru a fi folosit din nou: baga-l în priză, pornește-l și după ce temperatura este destul de scăzută, umple-l cu alimente. Ai grijă ca alimentele decongelate să nu fie recongelate, pentru că va fi afectată calitatea lor.

Cu tehnologia NoFrost de la Liebherr nu mai ai nevoie de dezghețare

Acum că ai citit sfaturile noastre despre dezghețare, sigur vei fi pregătit când va veni momentul. Dar, dacă preferi să nu treci prin acest proces migălos, îți recomandăm să alegi un congelator Liebherr dotat cu tehnologia NoFrost. Această tehnologie face decongelarea de domeniu trecutului. Aerul rece circulă și congelează alimentele, umezeala fiind exclusă și astfel congelatorul rămâne fără gheață tot timpul.

Aveți vreo întrebare despre decongelare sau tehnologia NoFrost? Atunci scrieți-ne! Folosiți funcția comentariu de mai jos sau intrați în discuții cu noi pe Facebook!