Stromdose Geld und Taschenrechner

1. Scapă de frigiderul vechi
Frigiderele și congelatoarele vechi consumă extrem de multă energie, așa că trebuie să te gândești serios să cumperi un aparat nou. Liebherr oferă o gamă largă de aparate foarte eficiente energetic, ce fac parte din cea mai ridicată clasa energetică disponibilă în momentul de față: A+++. Datorită combinei frigorifice CBPesf 4043 am devenit singurul producător ce oferă un aparat cu o eficiență energetică cu un nivel de 20% mai scăzut decât clasa energetică A+++.

2. Cumpără un aparat eficient energetic
Informațiile de pe eticheta energetică indică clar eficiența energetică a aparatului. Următoarea regulă se aplică: cât mai multe semne de + după litera A, cu atât mai eficient și economic este aparatul.

3. Locația este crucială
Niciodată să nu poziționezi frigiderul în apropierea unei surse de căldură, cum ar fi un cuptor, aragaz sau radiator, și evită razele solare directe. Indiferent că ai un aparat freestanding sau unul built-in, asigură-te întotdeauna că frigiderul are suficientă ventilație, în așa fel încât compresorrul să nu pornească incontinuu. Notă: am acoperit cele cinci aspecte ce trebuie luate în considerare la planificarea bucătăriei într-o postare anterioară.

4. Este vorba despre temperatură
Temperatura optimă pentru funcționarea corectă a frigiderului este de  5°C, respectiv -18°C pentru congelator. Ca o regulă generală, pentru fiecare grad în plus se consumă aproximativ 6% mai multă energie. O temperatură corectă poate să îți economisească direct bani.

5. Atenție! întotdeauna închide ușa fără întârziere
De fiecare dată când ușa frigiderului este deschisă, iese aerul rece și intră aer la temperatura camerei. Pentru a compensa creșterea temperaturii din interiorul său, frigiderul trebuie să consume mai multă energie pentru a răci din nou aerul. Evită întotdeauna deschiderea ușii fără rost sau pentru o perioadă lungă.

6. Dezgheață alimentele în frigider
Când dezgheți alimentele înghețate, pune-le în frigider. Nu numai că acest lucru asigură că alimentele sunt dezghețate cu grijă, dar prezența lor răcește interiorul frigiderului, micșorând munca depusă de compresor, evidend asigurând o scădere a consumului de energie.

7. Pune doar alimente reci în frigider
Să nu pui niciodată alimente calde în frigider pentru că se va încălzi interiorul, precum și alte alimente depozitate. Alimentele calde ar trebui răcite mereu la temperatua camerei, înainte de a fi depozitate în frigider.

8. Dezgheață congelatorul
Un strat subțire de gheață în congelator se comportă ca o formă de izolașie și aparatul trebuie să folosească mai multă energie pentru a răci interiorul, astfel recomandăm să dezgheți congelatorul cu regularitate. Liebherr are o alternativă extraordinară în această priviință – aparatele cu dotate cu tehnologia NoFrost de la Liebherr nu trebuie dezghețate niciodată!

9. Verifică cu regularitate chederele de la ușă 
Chederul de cauciuc este folosit pentru izolație și previne schimbul termic dintre mediul ambient și frigider. Este important să verifici cu regularitate acest cheder și să te asiguri că este intact și că izolează corect. În caz contrar trebuie schimbat imediat! De asemenea asigură-te că alimentele depozitate nu împiedică închiderea corectă a ușii.

 

Ai întrebări sau comentarii despre această postare? Scrie-ne! Folosește funcția de comentariu de mai jos sau vino pe Facebook!