Deși frigiderele și congelatoarele Liebherr sunt extrem de eficiente energetic, următoarele sfaturi și idei te vor ajuta să mai reduci din consum:

În ultimii ani, frigiderele și congelatoarele noastre au devenit din ce în ce mai eficiente energetic. Totuși, tu, clientul, încă poți să recurgi la o serie de trucuri ce te vor ajuta să economisești energie.

  • Lasă mâncarea caldă să ajungă la temperatura camerei înainte să o pui în frigider sau congelator.
  • Dacă vrei să dezgheți mâncare sau alimente pentru următoarea zi, procedează astfel: mâncarea ce se dezgheață este un rezervor rece, emițând răceală în frigider, ceea ce înseamnă că aparatul trebuie să funcționeze o perioadă mai scurtă pentru a menține o temperatură scăzută, deci se salvează energie.
  • Depozitați produsele folosite frecvent în partea frontală pentru a avea acces rapid la ele.
  • Dacă aveți copii ce caută des snacksuri și răcoritoare, depozitați-le la nivelul ochilor, astfel prevenindu-se consumul excesiv de energie.
  • Și plasarea adecvată a frigiderului și congelatorului afectează consumul de energie: nu plasați niciodată aparatul lângă o sursă de căldură, spre exemplu un radiator; evitați expunerea directă la razele solare, ideal este să plasați aparatul într-un spațiu răcoros și ferit de soare.
Placa Vario de economisire a energiei poate reduce consumul cu până la 50% la numeroase aparate dotate cu tehnologia NoFrost.

Placa Vario de economisire a energiei poate reduce consumul cu până la 50% la numeroase aparate dotate cu tehnologia NoFrost.

Liebherr are și accesorii ce ajută la economisirea energiei. După consumul legumelor proaspete și gustoase, sertarele frigiderului tău se vor goli treptat. Dacă ai un frigider Liebherr cu tehnologia BioFresh sau un congelator cu tehnologia NoFrost, plăcile Vario de economisire a energiei, de 60 și 70 cm, pot fi achiziționate de la retailer pentru numeroase modele. Pur și simplu poziționați panoul deasupra primului sertar nefolosit și toate sertarele de dedesupt nu vor mai fi răcite – economisând astfel până la 50% energie.