Echipa feminină a României a câștigat medalia de aur la Campionatul European de tenis de masă, după o victorie cu 3-2 în finala cu Germania.

 

liebherr-romania-tenis-de-masa

 

România a obținut al patrulea titlu continental din istorie, după victoriile din 1992, 2002 și 2005. Echipa noastră este formată din: Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Irina Ciobanu, fiind una din puținele la nivel european care nu se bazează pe jucătoare din Asia.

Eliza Samara a adus primul punct, după o victorie în decisiv cu Ying Han, numărul 1 european. Daniela Dodean a cedat în trei seturi în fața Xiaonei Shan, pentru ca Bernadette Szocs să ne readucă în avantaj după 3 meciuri. Shan a împins finala în decisiv după victoria în patru seturi în fața Elizei.

Dodean a controlat excelent prima parte a meciului cu Ying Han, câștigând fără mari emoții primele două seturi. Han s-a apărat însă excelent și a reușit să se impună în actul 3 cu 11-6 și a fost la o minge distanță de a împinge meciul în setul cinci. Daniela a revenit însă de la 8-10 și a câștigat patru puncte la rând pentru a aduce României al patrulea titlu european.

Doi ani în urmă, la campionatele din 2015, România a pierdut treapta de sus a podiumului cu o înfrângere 0-3 cu Germania, dar de această dată cele două părți au fost implicate într-o luptă mult mai strânsă.

Liebherr este de mult timp un partener al tenisului de masă și a fost un punct central în evoluția Federației Internaționale de Tenis de Masă aproape două decenii. Liebherr a sprijinit multe evenimente din 2003 încoace și a donat și la programul de responsabilitate socială a acestei federații, pentru o lume mai bună și pentru a schimba vieți prin tenisul de masă.

 

Liebherr se bucură de această popularitate la nivel mondial, pentru că datorită acestor campionate crește și notorietatea produselor Liebherr. Lumea tenisului de masă oferă o platformă pentru echipa Liebherr să fie angrenată în discuții cu partenerii de afaceri într-un mediu sportiv și prietenos.

„Am așteptat 12 ani pentru acest aur. În cele din urmă am ajuns la această performanță. Nu am avut nicio pregătire specială, arma noastră principală fiind calitatea și valoarea fiecărui jucător. Fetle mi-au spus la început că fiecare trebuie să câștige un meci. Și s-au ținut de cuvânt până la capăt”, a spus antrenorul Viorel Filimon.

Galerie FOTO: