Verse vis is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond! Het is alleen niet makkelijk om vis, schaal- en schelpdieren in een normale koelkast goed te bewaren. Gelukkig biedt Liebherr een oplossing: BioFresh-Plus. In dit FreshMAG artikel leg ik je uit hoe het werkt.

BioFresh-Plus

Veel liefhebbers zullen zich afvragen wat de beste manier is voor het bewaren van vis. Uit onderzoek van het gerenommeerde Max Rubner Instituut is gebleken dat wanneer de bewaartemperatuur wordt verlaagd naar -2°C, de bewaartijd toe neemt met ongeveer 56%. Met die onderzoeksresultaten in het achterhoofd is Liebherr de ontwikkeling van BioFresh-Plus gestart.

Een koelkast met drie verschillende temperatuurzones, dat was het uitgangspunt. Hierin ligt ook gelijk de uitdaging: de verschillende temperatuurzones mogen geen invloed op elkaar hebben. De oplossing hiervoor is exacte controle van speciale kleppen en verschillende componenten als compressor en ventilator.

Maximale flexibiliteit

Een reguliere BioFresh zone heeft een temperatuur van net boven 0°C voor het optimaal bewaren van groenten, fruit, vlees en zuivel. In een BioFresh-Plus zone kun je de temperatuur in de bovenste BioFresh lade verlagen naar -2°C, speciaal voor het langer bewaren van vis.

BioFresh-Plus instellen

Misschien heb je niet de hele lade nodig voor het bewaren van vis en wil je de rest van de lade gebruiken voor vlees of zuivel? Dat kan! Je kunt ervoor kiezen om alleen het rechterdeel van deze lade op -2°C in te stellen. Door gebruik te maken van de meegeleverde Fish & Seafood box kun je de bovenste lade verdelen. Afhankelijk van waar de box wordt geplaatst, kun je dus ook 1/3e of 2/3e deel op -2°C instellen. Op deze manier heeft de rest van de lade een temperatuur van net boven 0°C, ideaal voor vlees of zuivel.

BioFresh-Plus: 2 modellen

Liebherr introduceert in 2018 twee modellen met deze bijzondere BioFresh-Plus technologie.

De CBNPes 4898 is een luxe 60 cm brede koel-/vriescombinatie. Dankzij BioFresh-Plus is dit de beste keuze voor de visliefhebber. Maar dit model heeft meer te bieden zoals een nooit meer te ontdooien NoFrost vriesdeel en een goede voorraad ijsblokjes dankzij de automatische IceMaker. Al deze luxe komt met een lage energierekening, dit model is 20% zuiniger dan A+++ en is daarmee een van de zuinigste apparaten in zijn klasse.

CBNPes4878 koel/vriescombinatie met IceMaker

BioFresh-Plus is ook te vinden in de SBSes 8496. Deze side-by-side kan met recht een topmodel genoemd worden. Met zes verschillende temperatuurzones is dit de ideale alles-in-1 oplossing. Het koeldeel beschikt over een BioFresh-Plus lade en twee reguliere BioFresh laden. Het vriesdeel hoeft dankzij NoFrost nooit meer ontdooid te worden en ook in dit model zijn ijsblokjes altijd voorhanden dankzij de automatische IceMaker. Hét unieke kenmerk van deze side-by-side is het wijndeel met twee onafhankelijke temperatuurzones. Hiermee kunnen zowel rode wijnen als witte wijnen op drinktemperatuur worden bewaard.

Liebherr SBSes 8486

 

Heb je vragen over BioFresh-Plus of over het bewaren van vis? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.