Het nieuwe jaar is begonnen, de hoogste tijd om eens te kijken wat de trends op het gebied van drank en cocktails worden in 2020. Want elk jaar zijn er weer nieuwe dranktrends in de horeca. Volgens trendwatchers ben je met onderstaande drankjes een echte trendsetter!

 

Dranktrends 2020: pompoenbier

Bier in de strijd tegen voedselverspilling

Jaarlijks wordt er meer dan 300 miljoen kilo aardappels weggegooid door te hoge kwaliteitseisen en overproductie. Om die verspilling tegen te gaan zijn er brouwerijen die aardappelbier brouwen; bier gemaakt van geredde aardappels. En het blijft niet bij aardappels, er bestaat ook pompoenbier of bier gemaakt van brood.

 

Mocktails en alcoholvrij

Alcoholvrij is hip. Bovendien kiezen veel mensen  een luxe alternatief voor frisdrank. Alcoholvrije cocktails (mocktails), alcoholvrij bier en alcoholvrije wijn; in de horeca zie je steeds vaker een gevarieerd aanbod van alcoholvrije drankjes.

 

Cocktails met weinig ingrediënten

Cocktails bevatten vaak veel ingrediënten en zijn ingewikkeld om te maken. Maar steeds vaker worden er cocktails met slechts twee of drie ingrediënten geserveerd. Omdat er zo weinig ingrediënten in zitten moeten de verhoudingen precies goed zijn, een uitdaging voor de barman of -vrouw!

 

Hard Seltzer

Wodka met koolzuurhoudend water is populair omdat het zo weinig calorieën bevat. Maar het kan wel wat spannender, bijvoorbeeld door bruisend fruitwater te mixen met wodka. En dat is precies van “Hard Seltzer” is; voorgemixte drankjes op basis van koolzuurhoudend water, alcohol en fruitsmaak. In de Verenigde Staten is de Hard Seltzer al enorm populair en naar verwachting waait dit over naar Europa.

 

Espresso Martini

Voor sommigen is de Espresso Martini al jaren favoriet, maar wij verwachten dat de koffievariant in 2020 ook bij het grote publiek bekend wordt. Sowieso zullen we steeds meer koffies met bier of sterke drank op de kaart zien. Er zijn zelfs alcoholische koffiecocktails!

 

Heb jij bovenstaande drankjes al geprobeerd? Of denk jij dat we hele andere dranktrends gaan zien in 2020? Wij zijn benieuwd. Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.