Iedereen wil zich thuis voelen in zijn eigen keuken, ook als je ouder wordt of een handicap hebt. Daarom zijn keukens met ergonomisch ontworpen keukenapparatuur steeds belangrijker. Ook Liebherr vindt ergonomie belangrijk en biedt daarom een aantal zorgvuldig ontworpen oplossingen zoals de UIKo 1560 en UIKo 1550, onderbouwkoelkasten met uittrekbaar front.

Of het nu gaat om treinstations, scholen of je smartphone; toegankelijkheid speelt op steeds meer plekken een grote rol en wordt steeds vanzelfsprekender. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de keuken. Als je de keuken niet ongehinderd kunt gebruiken, wat dan? De keuken is ten slotte voor velen het hart van het huis: het is de plek waar je je ontbijt maakt, waar je heerlijk kunt koken en waar de gezelligste feestjes zijn.

Meer opslagruimte dan je zou verwachten

De uittrekbare onderbouwkoelkasten van Liebherr zijn slim ontworpen. Op het eerste gezicht lijken ze onopvallend, klein en compact. Maar als je ze opent staat je een verrassing te wachten. Deze ruimtebesparende koelkasten maken slim gebruik van de beschikbare ruimte en bieden veel meer opslagruimte dan je zou verwachten. Ze bieden bovendien handig toegang tot alle producten in je koelkast.

Toegankelijk ontwerp

Iedereen die weleens een koelkast onder het aanrecht heeft gebruikt weet hoe lastig het soms kan zijn om producten te pakken die helemaal achterin de koelkast staan. Zeker als je wat minder mobiel bent kan dit een flinke uitdaging zijn. Een koelkast met uittrekbaar front en uittrekbare glasplateaus maken dit een stuk makkelijker. De boodschappen in je koelkast komen letterlijk naar je toe, zonder te bukken.

Liebehrr UIKo 1560: ergonomie

Extra handig: de LiftUp-Box

De UIKo 1560 biedt in de vorm van de praktische LiftUp-Box nog een stukje extra toegankelijkheid. Deze LiftUp-Box maakt optimaal gebruik van de ruimte onder de uittrekbare lade, ruimte die voorheen moeilijk toegankelijk was. Wanneer je de koelkast opent komt de LiftUp-Box uit de bodem omhoog waardoor je de producten gemakkelijk kunt pakken.

De LiftUp-Box is natuurlijk ergonomisch geplaatst en kan eenvoudig worden verwijderd. De ruime inhoud van 8 liter zorgt ervoor dat je op een praktische manier wat extra spullen kwijt kunt!

 

Wil je meer weten over ergonomie in de keuken en deze toegankelijke koelkast? In de Liebherr showroom in Uithoorn kun je zelf ervaren hoe makkelijk het werkt en vertellen we je er alles over! Uiteraard kunnen we je vragen ook via e-mail, Facebook of telefoon beantwoorden.