Regel nummer ét i køkkenet – lad være med at overkomplicere tingene. Hvis du følger disse otte køkkentips, kan du lette køkkentjansen og få et større overskud!

1. Sådan får du blødt smør

Er din smør for hård, når du tager den ud af køleskabet? Hæld noget varmt vand i et glas, og lad det være i glasset et par minutter. Hæld vandet ud, og placer smørret under glasset. Det bliver lynhurtigt blødt!

2. Tilberedning af fisk

Tilbered fisk på et underlag af citronskiver. Dette forhindrer ikke blot fisken i at hænge fast i panden, men tilfører også smag!

3. Prik ægget

Inden du koger æg – brug en nål eller en æggeprikker til at lave et lille hul i æggeskallen i den ende, hvor ægget er bredest. Dette reducerer risikoen for, at ægget revner, når det koges, og det bliver ydermere lettere at pille!

4. Er ægget friskt?

Der findes et meget simpelt trick til at estimere æggets friskhed. Du skal bare putte det rå æg i en skål med koldt vand!

  • Hvis ægget falder til bunden og bliver dernede, er det helt friskt!
  • Hvis toppen af ægget peger opad, er ægget 2-3 uger gammelt og helt sikker at spise!
  • Hvis ægget flyder, er det blevet for gammelt, og bør ikke længere spises.

Æg holder sig friske i ca. 15 dage i et traditionelt køleskab, men i Liebherr BioFresh kan æg holde sig friske i op til 45 dage!

5. Undgå bananen bliver brun!

Stop bananer fra at modnes for hurtigt og derved blive brune! Tag dem af klasen og skab et vakuum ved opbevare dem i en vakuumbeholder eller ved enkeltvis at vikle dem ind i husholdningsfilm.

Opbevar aldrig bananer i køleskabet. Den lave temperatur stopper dem i at modne korrekt.

6. Stop kartoflerne fra at spire!

Opbevar et æble sammen med dine kartofler, dette hindrer kartoflerne i at spire! Hvis der er kommet spirer på kartoflerne, kan du stadig spise kartoflen, men sørg for at skære spirer samt området under dem væk, da det indeholder solanin, som er et giftstof af typen glykoalkaloider.

7. Optøning

Optø frosne madvarer i køleskabet! Dette er med til at bevare kvaliteten i madvarerne og sparer samtidigt energi! Den kolde temperatur giver køleskabet mindre arbejde.

8. Indfrysning af bær

Ønsker du at fryse bær? Intet problem! Sørg for at fryseren står så koldt som muligt. Dette gør, at bærerne fryser hurtigere, hvilket bevarer deres lækre smag og vigtige vitaminer.

Placer bærerne på en Liebherr frysebakke, så de ikke berører hinanden. Dette gør, at de ikke fryser sammen. Så snart bærerne er frosne, kan de kommes i en frysepose og holde sig i flere måneder!

Det er selvfølgelig muligt at sætte temperaturen manuelt til en lavere temperatur – men Liebherr fryseskabene er udstyrede med SuperFrost! Aktiver denne funktion kort før bærerne kommes i frysebakken. SuperFrost sørger for en hurtig og tidsbegrænset reducering af temperaturen til -32°C. Du behøver ikke tænke på at skulle ændre på temperaturen igen efter indfrysningen, det sørger systemet automatisk for.

 

Vi håber, at du kan bruge ovenstående råd i køkkenet, og hører gerne om flere tips og tricks, som kan lette køkkentjansen. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor eller lav et indlæg på vores Facebook.