Часът на земята

Събота, 28 март 2015 в 20:30 часовникът ще спаси Планетата за 60 минути като я потопи в пълна тъмнина. Но не защото отново има слънчево затъмнение, а защото човечеството отправя призив за опазване на околната среда и климата. За девети път, светът ще отбележи „Часът на Земята“ и България не е изключение. Нашата страна също ще се включи в кампанията под мотото „Да спасим реките“.

Може би най-мащабното събитие в света „Часът на Земята“ е отбелязан за първи път през 2007 г. в Сидни: след проведена инициатива на организацията WWF – Австралия, в която се включват повече от 2,2 милиона австралийски домакинства – най-голямата кампания свързана с екологията и опазването на природата правена някога – до тогава.

По-късно това се превръща в традиция от глобален мащаб. По време на кампанията милиони хора и големи корпоративни сгради изключват осветлението си за 60 минути, отправяйки символичен призив за по-устойчиво бъдеще на планетата. “Часът на Земята” подсеща милиони хора по света да обърнат внимание на проблемите на климата като започнат от начина си на живот, давайки своя личен пример.

В Либхер инициативите за опазване на климата далеч надхвърлят 60-те минути, които са част от „Часът на Земята.“ Нашият високоефективен енергиен клас A+++ (-20%), който създадохме за пръв път през 2013 г., осигури най-много енергийно ефективни домакински уреди на пазара.

Комбинираните модели хладилник с фризер CBP 4043 и CBPesf 4043 изразходват с 20% по-малко електричество, отколкото е консумацията на най-добрия енергиен клас A+++.

Пример за това как икономически влияят на домакинствата тези 2 устройства е, че последните имат годишно потребление на електричество от само 131 kWh, в сравнение с 15 годишен модел, който консумира около 470 kWh. Това са цели 72% по-малка консумация на енергия!

Следователно, ако всички над 2 млн домакинства в България използват домакински уреди с енергиен клас A+++ (-20%), можем значително да допринесем за опазването на околната среда, далеч надхвърляйки изгасянето на лампите за 1 час, веднъж в годината.

Между другото: въпреки супер ниската консумация на енергия, клиентът не трябва да жертва конфорта си. Точно обратното: тези домакински уреди предлагат цяла гама от изключителни характеристики и екстри – дигитална електроника, LED осветление, мощно охлаждане, GlassLine оборудване и BioFresh технология, които осигуряват перфектни условия за съхранение, дълготрайна свежест и комфорт.

Така че ако мислите за закупуването на нов хладилник, помислете за един от двата уреда с енергиен клас  А +++ (-20%) с изключително малък разход на енергия, който освен, че ще ви спести пари, ще е страхотен жест от ваша страна към опазването на климата. Колегите от нашия инфо център ще бъдат щастливи да ви съдействат ако имате допълнителни въпроси свързани с тези два модела.