Като семейство, притежаващо компания, отговорността към успешно управление ни принуждава да отразим историята ѝ и най-вече предприемаческите постижения на нашия баща – Ханс Либхер. Опитът ни показва, че постоянният успех се постига, когато взимаме решения, базирани едновременно на традиции и прогрес. – Изолде и Вили Либхер

Седем десетилетия опит в охлаждането и замразяването


След създаването на компанията Либхер през 1949 г. продуктите ѝ в известен смисъл преустройват Германия и Европа, като в последствие голяма част от хладилниците, които произвежда, намират място в домовете на хората.

Що се отнася до прогреса, в Либхер никога не е спирал!

От влизането в бизнеса с хладилници през 1954-а година, Либхер оглавява челна позиция в технологичния напредък. Много идеи, които сега са стандарт при хладилниците и фризерите, са били реализирани за пръв път от Либхер. Такива са например затворените от всички страни чекмеджета, предотвратяващи излизането на студа при отварянето на вратата, комфортната техника на системата за омекотяване на затварянето на вратите SoftSystem.Създава се и BioFresh – технология за запазване на храната, която позволява да поддържате продуктите свежи за по-дълго време.

Цялата гама от продукти започва да се прави без флуоровъглероди (CFC/HFC) – много преди другите. Либхер не спира да създава и развива енергоспестяващите си уреди.

Новите технологии се превръщат във все по-важна част от нашето ежедневие – след мястото им в джобовете Либхер ги добавя и към кухните – вижте доказателството!

Компанията винаги гледа към бъдещето и не спира да търси начин да създава по-ефикасни, по-икономични, по-тихи и по-подходящи за нашия живот домакински уреди. В същото време има толкова богата история, че не би било редно да я пазим в тайна. Затова през следващите седмици и месеци ще се връщаме към миналото, за да я споделим с вас. Различни материали, снимки и видео – много информация, която никога не е разкривана извън компанията. За първото издание на поредицата ви представяме корицата на каталога “Special Issue” от 1960-а.

Това е пикът на т.нар. “Wirtschaftswunder” – икономическото чудо в Германия. Мъжът, представящ уредите Либхер се е превърнал в символ през годините. Да бъдеш по-пълен не означава да бъдеш бездеен, а е символ за икономически успех. Имало е храна на масата, изобилие! Хладилникът е претрупан до пръсване с всичко и нашият джентълмен и семейството му могат да пазаруват от първите супермаркети, от пазара или от магазина зад ъгъла.

Когато хората могат да си позволяват все повече и повече и имат желание да опитват всичко ново, пазарът трябва да реагира – Либхер вече е насочил вниманието си към детайлите. Не само днес, но и преди – увеличаването на достъпното пространство и изкусният дизайн са изключително важни.

Обърнете внимание на нашия продукт – носител на награди, хладилник, който се вгражда под плот и може да се издърпва напред, разработен на същия принцип. Идеален за по-малки пространства или като втори по-малък хладилник в по-просторна кухня – сполучливият дизайн на UIK 1550 е взаимствал голяма част от „предците си“ – хладилниците от 1960-а година.

Ако искате да научите кратката история на компанията, вижте тук!.

Хареса ли ви статията? Абонирайте се за нашия бюлетин от тук, за да получавате свежите новини от Либхер директно в пощата си. Ако имате въпроси, пишете ни! Използвайте полето за коментари или се присъединете към нас и дискусията във Facebook.