Отново домакински уреди на Либхер бяха отличени с престижната награда за продуктов дизайн Red Dot Award 2015

На 29 Юни 2015 повече от 1200 гости от цял свят ще бъдат в Есен, Германия, за да наблюдават официалната церемония по връчването на наградите за продуктов дизайн – Red Dot Award 2015.

И тази година Либхер отново намери място сред победителите при връчването на отличието за продуктов дизайн и иновации Red Dot Award 2015. Приза компанията получи за своя модел UWT 1682 – уред от гамата за темпериране на вино Vinidor, предназначен за вграждане под плот, както и за хладилника за вграждане с BioFresh – IKBP 3550.

Наградата Red Dot е световно признат знак за качество на дизайна и иновациите, вложени в проектирането на един продукт, а поставен върху всеки награден уред, този знак ясно подчертава превъзходството му над останалите.

Призът Red Dot е връчен за пръв път през 1954 г. и е един от най-големите и известни конкурси за продуктов дизайн в света. Таз годишната официалната церемония по връчването на наградите за юбилейния 60-ти път ще се проведе на 29-ти юни 2015 г. в Aalto-Theatre Есен.

И тази година журито е съставено от изключителни дизайнери, водещи проектанти, учени и журналисти, отразяващи последните тенденции в дизайна – всички представляващи 25 различни страни, оценяващи 4928 иновации, кандидатстващи за разглеждане.

Журито оцени всеки отделен продукт, в зависимост от неговата функционалност, степен на иновация, качество, екологична съвместимост и други критерии. След строга, но справедлива оценка на всички тези качества, над 3500 продукта останаха с празни ръце.

Победителите на Либхер на Red Dot Award 2015

Liebherr_IKBP 3550 A+++

Още в самото начало на проектирането на този иновативен хладилник за вграждане на Либхер – IKBP 3550, с вградена BioFresh технология, е поставен сериозен акцент върху комбинацията от енергийна ефективност (A+++) и удобство за потребителя.

Liebherr_UWT1682

Технологията TipOpen, характерна черта на другия победител – виноохладителя от гамата Vinidor – UWT 1682, позволява перфектната му интеграция в кухни, в които потребителят предпочита изчистен дизайн, без видими дръжки.