Slider_Fridge-Kitchen3_LiebherrO bucătărie nu este o bucătărie fără un frigider. Unde este locul potrivit pentru a plasa un frigider și ce trebuie să iei în considerare când faci design-ul bucătăriei? Mai jos am făcut o listă cu cinci puncte despre eficiență energetică, confort și ergonomie, ce trebuie să le iei în considerare.

1. Niciodată să nu poziționezi frigiderul lângă o sursă de căldură, cum ar fi un cuptor sau un calorifer. Căldura constantă poate reduce eficiența energetică și să-i scurteze viața, pentru că trebuie să pornească mai des motorul.

Are logică: gândește o zonă unde să așezi și să pregătești alimentele

Are logică: gândește o zonă unde să așezi și să pregătești alimentele

2. Planifică zona pentru pregătirea/așezarea alimentelor în apropierea frigiderului. Acest lucru menține o distanță scurtă față de frigider, deci poți închide ușa frigiderului în momentul în care ai scos alimentele. De asemenea este o zonă folositoare pentru așezarea cumpărăturilor.

 

 

Important: asigură-te că există o ventilație adecvată

Important: asigură-te că există o ventilație adecvată

3. Un frigider are nevoie de suficient spațiu deasupra și dedesubt, pentru o ventilație optimă. Fără o ventilație adecvată, aerul cald se acumulează și compresorul funcționează încontinuu, ceea ce scurtează viața aparatului. Când planifici designul bucătăriei îți recomandăm să iei în calcul un spațiu de ventilație de cel puțin 200 cm². Eficiența energetică a frigiderului crește direct proporțional cu spațiul de ventilație.

4. Asigură-te că frigiderul tău este suficient de mare pentru casa ta și că are toate zonele de temperatură de care ai nevoie (compartiment BioFresh). Când cumperi un frigider nou, gândește-te la stilul tău de alimentație (ex. mănânci multe fructe și legume) și la numărul de persoane din gospodăria ta.

Capacitatea frigiderului: regulă generală
Gospodăriile cu una sau două persoane: este necesar un volum net între 70 și 100 litri

Gospodăriile cu trei sau mai multe persoane: adaugă încă 40-50 litri pentru fiecare persoană în plus

Capacitatea congelatorului: regulă generală

Dacă depozitezi cantități mici sau medii de alimente congelate, este suficient un volum net cuprins între 50 – 80 litri. Dacă depozitezi cantități mari de alimente congelate pentru perioade mai lungi, atunci alocă aproximativ 130 litri de persoană.

Dacă ai vreo întrebare despre ce aparat frigorific este potrivit pentru tine, te vom ajuta oricând cu sfaturi.

5. Gândește-te la ergonomie. De exemplu, îți recomandăm să instalezi aparatele de 122 cm sau mai puțin, peste nivelul podelei, pentru a evita o aplecare constantă.

Ai întrebări sau comentarii despre această postare? Scrie-ne! Folosește funcția de comentariu de mai jos sau vino pe Facebook!