Importanța ventilației la instalarea unui aparat frigorific încorporabil

Investirea într-un aparat frigorific încorporabil Liebherr este o decizie înțeleaptă, nu numai pentru că va arăta fabulos în bucătăria ta, ci și din punct de vedere al funcționalităților. Având caracteristici precum BioFresh, SuperCool și SuperFrost, alimentele tale congelate vor fi în cele mai bune mâini – menținându-se mai proaspete pentru o perioadă mai îndelungată, păstrând vitaminele și mineralele valoroase din alimente.

ventilatie-corecta-liebherr-incorporabile

 

În momentul în care ai luat decizia și aparatul a fost deja tlivrat la tine, următorul pas pentru a instala frigiderul tău nou în bucătărie este încorporarea acestuia, spre deosebire de un frigider de sine stătător care nu necesită acest lucru. Daca ești descurcăreț și bun la toate, vei reuși să montezi singur aparatul, dar de obicei este nevoie de un montator profesionist și un instalator care va face conexiunea IceMaker-ului, acolo unde este nevoie.

 

De ce este atât de importantă o ventilație corectă pentru frigiderele încorporabile?

Aparatele frigorifice încorporabile Liebherr au specificații stricte de instalare pentru a asigura funcționarea acestora cu o eficiență energetică maximă.

Există numeroși factori ce trebuiesc respectați la instalare, cum ar fi montarea fiecărui aparat în nișe separate, grosimea panoului să nu depășească 19 mm și asigurarea faptului că prizele și racordurile la apă sunt accesibile și nu sunt montate în spatele unităților. Unul din factorii cei mai importanți când vine vorba de încorporarea unui aparat frigorific Liebherr, este ventilația.

O ventilație de minim de 200cmtrebuie să fie prezentă atât în partea superioară cât și în cea inferioară a nișei, pentru a permite o circulare adecvată a aerului. Dacă un aparat Liebherr nu are ventilație adecvată, sistemul de răcire se poate defecta.

 ventilatie-liebherr-incorporabile

Ce ar putea să se întâmple dacă nu se realizează o ventilație corectă?

O ventilație neadecvată va afecta performanța și eficiența aparatului, rezultând următoarele probleme:

  • Creșterea consumului energetic.
  • Variații de temperatură în interiorul aparatului.
  • Deteriorarea nișei de încorporare, datorită condensului excesiv.
  • Supraîncălzirea și arderea compresorului.
  • Deteriorarea iremediabilă a sistemului de răcire.
  • Scurtarea vieții aparatului.

Este esențial ca montatorii să asigure un minim de cerințe pentru ventilație, în funcție de specificațiile primite cu aparatul încorporabil Liebherr. Dacă un aparat se defectează din cauza instalării incorecte sau ventilației neadecvate, se riscă pierderea garanției.

 

Cum să asiști montatorul pentru o instalare corectă a aparatului?

Există numeroase moduri pentru a asista persoana care monteaza, pentru a te asigura că va instala corect aparatul tau Liebherr:

  • Downloadează instrucțiunile de instalare pentru aparatul tău și asigura-te că înțelegi cerințele de instalare.
  • Pune la dispoziție persoanei ce instalează aparatul detalii despre specificațiile cheie cu privire la instalare și ventilație.
  • Achiziționează un panou de ventilație (opțional) pentru a asigura o deschidere de minim 200cm2
  • Arată-le videoclipurile de mai jos pentru a înțelege mai bine specificațiile:

1. Ventilația corectă a aparatelor Liebherr

2. Instalarea corectă a aparatelor încorporabile Liebherr

 

Fii la curent cu noutățile Liebherr prin abonarea la newsletterul nostru sau urmărește-ne pe Facebook.