Skal du købe nyt køle-/fryseskab inden for den nærmeste fremtid?

Butikkerne bugner af mærker i forskellige størrelser, farver og med en væld af funktioner. Priserne rangerer fra meget høj til meget lav og det kan være svært ikke at stirre sig blind på det store udbud. Hvad er det helt præcist, der er rigtigt for dig, og hvilket skab passer ind i dit nuværende køkkenmiljø? Denne artikel fungerer som en tjekliste / købsguide til, når du skal købe nyt køle-/fryseskab og være sikret, at du vælger lige præcis det skab, der dækker dine behov.

Husk at måle

Uanset om du skal have et fritstående eller et integrerbart køle-/fryseskab er det meget vigtigt, at du vælger et skab, som passer i størrelsen i den eksisterende niche eller til det åbne køkkenmiljø. Sørg for at der er tilstrækkelig med plads til ventilation omkring skabet samt at døren/dørene kan åbnes helt.

Kend dit behov

Vær realistisk omkring størrelsen på det nye køle-/fryseskab. Det afhænger bl.a. af størrelsen på husstanden. Er det sket ændringer i familiestørrelsen eller spisevanerne, siden du sidst købte et nyt køle-/fryseskab?

Funktioner

Inden købet har du uden tvivl en række ønsker til skabet og dets funktioner. Der findes i dag et væld af funktioner, og du kan vælge mellem intelligente køle-/fryseskabe med kamera og app-betjening til det helt traditionelle skab, med lys, temperaturindstilling og tænd-/sluk. Der er features, som sikrer et lavt energiforbrug, optimal holdbarhed og det perfekte overblik. Der er brugervenlig touch-betiening, teleskopskinner, NoFrost, et smukt interiør, perfekte opbevaringsmuligheder etc. Sørg for at kontrollere markedet, og spørg i butikken, hvis du er i tvivl. Det er vigtigt, at du får det skab, som passer til dine behov, og med Liebherrs store sortiment, vil der helt sikkert være et skab, der matcher dig.

Kend din type

Hvilken type skab ønsker du? Er det ren køl – med eller uden BioFresh og frostboks, ren frys – med eller uden ismaskine, kombineret køle-/fryseskab, kummefryser, Side-by-Side-løsning eller et vinskab. Mulighederne er mange. Dette afhænger igen af dine behov, størrelsen på familien samt dine madvaner.

French door og Side-by-side-løsninger

Køle-fryseskabe med French-door bliver mere og mere populære, og giver samtidigt dit køkken et lækkert designløft. Fordelen med de brede døre er mere plads. Du kan med lethed opbevare store fade i skabet. I det store Liebherr-sortiment har du muligheden for at finde den kombination, der passer til dine behov. Du kan vælge at kombinere køleskabet med French-door med frys nederst eller vælge en side-by-side-løsning med køl, frys, vin, BioFresh. Her ser du Liebherr SBSes 8486 med seks forskellige klimazoner, der giver dig mange opbevaringsmuligheder. Du får ikke ”blot” et køle-/fryseskab men også et vinskab med to separate temperaturindstillinger fra +5 °C til +20 °C. Lyset i vinskabet kan dæmpes, hvilket giver en behagelig belysning.

Integrebare modeller

Liebherr er markedsførende inden for integrerbare modeller. Efterspørgslen på hvidevarer gemt bag skabslåger i køkkenets design er stadig stigende og giver et fuldendt finish på køkkenet. Med Liebherr er der tænkt over hver en detalje, og du er sikret kvalitetsskabe med lang levetid og optimal friskhed for dine madvarer.

Energibesparelse

For Liebherr er det meget vigtigt at kunne levere effektive skabe med et lavt energiforbrug. På BluPerformance-modellerne er køleteknologien kompakt integreret i soklen, hvilket minimerer driftsstøj samt fungerer pladsbesparende. Resultat: Optimal ydeevne samt et væsentligt større nettovolumen og forbedret energieffektivitet. Ydermere ligger størstedelen af sortimentet inden for de bedste energiklasser og er op til 20 % mere energibesparende i forhold til grænseværdierne for et relativt energiforbrug på A+++.

BioFresh – optimal opbevaring af frugt, grønt, kød, fisk og mejeriprodukter

Vi køber vores madvarer så friske som muligt, og ønsker naturligvis at friskheden bevares så længe som overhovedet muligt. Men der er stor forskel på hvor i skabet madvarerne opbevares, hvordan temperaturen er indstillet samt luftfugtigheden i skabet, der især har en påvirkning på frugt, grønt, kød og fisk. Der findes forskellige forslag til den korrekte placering af madvarer i skabet samt intelligente teknologier, der giver holdbarheden og friskheden et ekstra boost. Med BioFresh-teknologien holdes madvarerne friske i længere tid. Når madvarer opbevares ved en konstant temperatur på 0 °C og ved den korrekte luftfugtighed, bevares næringsstofferne, såsom vitaminer og mineraler mere længere end i traditionelle køleskabe. Med justerbare temperaturer på 0 ° og +2 °C tilbyder Liebherr BioFresh-Plus funktionen endnu større fleksibilitet. Miljøet i HydroSafe-skuffen er perfekt til frugt og grønt grundet den høje luftfugtighed, og fisk, kød og mejeriprodukter opbevares optimalt i DrySafe-skuffen med lav luftfugtighed.

SHHHH

Den lydsvage drift er i dag et must og forventet. Men det er ikke alle køle-/fryseskabe, der er lige lydsvage, og hvis du står i en butik med mange skabe kørende, kan det være utrolig svært at bedømme. Sørg derfor for at kontrollere skabets energilabel og gør op med dig selv, hvor vigtig den lydsvage drift er for dig. Liebherr tilbyder med BluPerformance-skabene en utrolig lydsvag drift grundet kompressorens placering.

Det er ikke bare et køle-/fryskab til køling og indfrysning af mad- og drikkevarer. Der er et væld af funktioner og intelligente løsninger, der giver dig det bedste resultat og den lækre friskhed. Det er derfor en god idé, hvis du ruster dig inden købet og er bevidst om, hvad der er vigtigt for dig.

Du kan se det fulde Liebherr sortiment på vores website eller besøg din lokale forhandler for råd og vejledning af butikspersonalet.

Hvis du har nogle spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til os. Brug kommentarfeltet nedenfor eller skab et indlæg på vores Facebook