Sommeren er kommet, og fryseren fyldes med is. Men ved vi overhovedet, om vores fryser virker, som den skal? Det findes en meget let måde at finde ud af dette på, og det eneste du behøver, er en mønt…

Sådan tester du din fryser

Har du nogensinde åbnet din fryser og fundet små søer af vand, eller undret dig over, at dine frosne grøntsager pludselig er blevet til en stor frossen klump? Dette er en klar indikator af, at din fryser eller frostboks ikke virker optimalt. Der findes dog et lille trick, som kan give dig det endelige svar – og det eneste du skal bruge, er en mønt. Nedenfor kan du læse, hvordan du skal gøre.

  1. Placer en beholder fyldt med vand i fryseren.
  2. Så snart vandet er helt frosset, placeres en mønt ovenpå isens overflade.

Hvis temperaturen stiger i fryseren, vil vandet i beholderen naturligvis begynde at tø, og mønten vil gradvist synke ned. Afhængig af længden på temperaturstigningen vil mønten fryse fast i vandet igen, eller i værste fald synke til bunden. Hvis mønten derimod forbliver uændret på toppen af isen, virker fryseren, som den skal.

Dette lille mønttrick er særlig god, hvis du skal på ferie og ønsker at være helt sikker på fryseren, inden du tager afsted. Det er jo aldrig sjovt at vende hjem fra en skøn ferie til optøede madvarer, som ikke kan bruges til andet end at smide ud.

Bemærk: Liebherrs køle-/fryseskabe er udstyret med Super Cool og Super Frost, som sikrer at temperaturen sænkes til +2 °C i køleskabet og -32 °C i fryseskabet.

Du kan se det komplette sortiment på Liebherrs website eller besøg din lokale forhandler for yderligere oplysninger omkring Liebherr. Du er også meget velkommen til at skrive en kommentar til os i nedenstående kommentarfelt.