Køleskabsprototypen fremvises for første gang i forbindelse med Hannover Messe für Industrie (HMI) 2016.Liebherr Appliances og Microsoft arbejder på et smart køleskab, der giver kunderne i medicinalindustrien nye muligheder for fjernovervågning og forebyggende vedligehold. En “Internet of Things”-prototype fremvises for offentligheden i forbindelse med Hannover Messe für Industrie (HMI) 2016. Dette projekt er en del af et samarbejde mellem Microsoft og Liebherr inden for digitalisering af køleskabe og frysere.

En “Internet of Things” – prototype på smart køleskab

Lægemiddelindustrien har behov for ekstremt pålidelige køleteknologier til opbevaring af yderst følsomme stoffer og produkter, herunder medicin, vacciner eller insulin. Køletemperaturer skal fastholdes præcist døgnet rundt. Det er vigtigt, at køleprodukterne fungerer sikkert og pålideligt. Udvikling af intelligente konnektivitetsløsninger til kommercielle køleskabe og frysere skaber nye overvågnings- og vedligeholdelsesmuligheder for professionelle brugere.

Microsoft og Liebherr præsenterede prototypen på smart køleskab for første gang i forbindelse med Hannover Messe für Industrie 2016 fra den 25. til 29. april. Køleskabet til lægemiddelindustrien er forbundet med et kommunikationsmodul baseret på Windows 10 IoT Core, som analyserer data vha. Microsoft Azure-cloud-platformen. Køleskabets generelle status og temperaturdata kan når som helst tjekkes.

Ved hjælp af maskinindlæring – den automatiske evaluering af data med genkendelse af styreprocesser og afvigelser – og Azure Stream Analytics til prædiktiv analyse i realtid er det derefter muligt at genkende eventuelle ændringer i produktets kølefunktion i et tidligt stadie. Systemet genererer en tjenestebillet i Microsoft Dynamics CRM I god tid på forhånd, før der opstår nogen skade på de opbevarede produkter. Så kan den relevante servicetekniker tage højde for det i forbindelse med servicebesøget.

Desuden integreres Windows 10 IoT Core-operativsystemet i kommunikationsmodulet, så køleskabet kan opdateres fra eksternt hold. I forbindelse med nye tjenester er Liebherr rustet til at kunne introducere nye funktioner og egenskaber med større hastighed og fleksibilitet.