De fleste af os tænker ikke over, hvor det er bedst i køleskabet at opbevare mad- og drikkevarer. Derfor har vi samlet en række gode råd til, hvordan du bedst muligt udnytter pladsen i køleskabet.

Forstå dit Liebherr køleskab lidt bedre

Det varmeste område i køleskabet er døren, så undgå derfor at opbevare mejeriprodukter heri. Dette område er bedst til varer, der tåler temperatursvingninger (grundet døråbning). Vi er dog mange, der opbevarer mælken i døren – for hurtig og let adgang. Placer derfor altid mælken i den nederste dørhylde – det koldeste sted i døren.

Det koldeste sted køleskabet er på nederste hylde og langs bagvæggen. Her er det optimalt at opbevare mejeriprodukter samt råt kød. For at forhindre potentiel bakteriespredning mellem madvaretyper, skal du opbevare dit kød i en forseglet beholder eller indpakket. Det er bedst at opbevare kød separat, så hvis du har en separat skuffe eller et rum, der er egnet til kød, er denne det bedste valg til optimal køleopbevaring i køleskabet.

Opbevaringstips for Liebherr-køleskabe

Brug beholdere af metal, glas, aluminium eller genanvendeligt plastik, hvis du opbevarer mad med stærk lugt (såsom marinader) eller væsker. Dette vil hjælpe med at minimere smagsoverførslen og begrænse potentiel eksponering til andre madvarer. Selvom folie kan bruges, indkapsler den ikke madlugt lige så effektivt som en forseglet beholder. Folie bør derfor kun anvendes kortvarigt.

Skab det rigtige miljø for dine madvarer

Det anbefales at aktivere funktionerne SuperCool & SuperFrost inden indkøb for at sikre en hurtigere nedkøling af friske madvarer. SuperCool & SuperFrost sænker temperaturerne til henholdsvis + 2 °C og -32 °C og afhjælper derved høje temperaturstigninger i skabet, mens døren er åbnet.

Den rette luftfugtighed har en afgørende betydning for korrekt opbevaring. I BioFresh-skufferne garanteres den perfekte temperatur, hvilket sikrer en forlænget friskhed. Med en temperatur lige over 0 °C kombineret med den ideelle luftfugtighed bevarer madvarerne sine vigtige vitaminer og mineraler betydeligt længere sammenlignet med et traditionelt køleskab. Hvor DrySafe hovedsageligt er perfekt til opbevaring af kød, fisk og mejeriprodukter, kan den høje luftfugtighed i frugt- og grøntsagsskuffen forhindre frugt og grønt fra at tørre ud, og sikrer friske madvarer i længere tid. BioFresh-skufferne er lette at trække ud og kan afmonteres selv ved en døråbningsvinkel på 90°.

BioFresh-Plus tilbyder endnu større fleksibilitet for individuel opbevaring af madvarer. Den justerbare temperatur (0 °C og –2 °C) holder madvarerne friske i betydeligt længere tid end et traditionelt køleskab.

Liebherr vs. madens livscyklus

I takt med at frugt og grønt modnes, udledes ætylengas. Hvis opbevaret sammen med ætylenfølsomme grøntsager og frugter, skynder dette på modningsprocessen. Godt råd: Hvor det er muligt, er det vigtigt at opbevare forskellige typer madvarer separat (ætylenfølsomme fødevarer vs. fødevarer med højt indhold af ætylengas).

Eksempler på madvarer med højt indhold af ætylen: Æble, abrikos, avocado, banan, figner, honningmelon, mango, nektarin, passionsfrugt, papaja, fersken, pære, blomme, kantalupmelon, tomat.

Eksempler på ætylenfølsomme madvarer: artiskok, asparges, bønner, broccoli, rosenkål, kål, gulerod, blomkål, selleri, majs, agurk, stikkelsbær, pyntegrønt, julesalat, skalotteløg, salat, persille, kartoffel, rabarber, sølvbede, squash, sød kartoffel, zucchini.

Yderligere opbevaringsfaktorer, vi bør være opmærksomme på

  • God luftcirkulation kræver plads mellem madvarerne.
  • Sørg for, at varm mad altid afkøles til stuetemperatur, inden det placeres i køle- eller fryseskabet.
  • Sørg for at der altid er plads til friske og/eller varme madvarer i køle- eller fryseskabet – omarranger hvis nødvendigt. Hvor det er muligt, er det bedst ikke at placere varme eller friske madvarer oven på allerede afkølede madvarer.
  • Hvis du køber storkøb til fryseren, er det bedst at pakke det i portionspakker, der gør det lettere og hurtigere at optø. Bemærk: flade pakninger optør mere jævnt og hurtigere. Det er ydermere en god ide, at datomarkere samt skrive indhold på frostvarerne.
  • Vigtigst tænk logisk, når du opbevarer dine madvarer. Regelmæssigt anvendte madvarer er ofte bedst foran og i midten, hvor de er let tilgængelige. De mere eksklusive madvarer, som kræver kolde, jævne temperaturer, bør opbevares på nederste hylde, bagerst i skabet.
  • Husk kun at købe ind efter behov, og overvej hvor i køleskabet, du placerer dine madvarer.

 

Har du nogle gode opbevaringsråd? Vi vil blive meget glade, hvis du vil dele små fifs og tricks med os, som hjælper dig i din hverdag via nedenstående kommentarfelt.