Как работят автоматичните уреди на Либхер

Знаете ли какво се има предвид, когато говорим за автоматичен хладилник + фризер? В Либхер правим разлика между два вида охладителни уреди: автоматични хладилници с фризер и комбинирани хладилници с фризер (DuoCooling)Ето как работят автоматичните:

Да, между комбиниран хладилник с фризер  и автоматичен има разлика. Основното разграничение, което трябва да направим тук е, че при автоматичния има само една температурна зона и един охлаждащ кръг (изпарителите са два), а комбинирания хладилник с фризер е оборудван с 2 температурни зони. Автоматичните охладителни уреди на Либхер имат само една система за контрол, която регулира хладилната и фризерна част и представлява една температурна зона.

При автоматичните хладилник-фризери имате възможността да настройвате температурата само в хладилното отделение, а фризерът се регулира в зависимост от него. Тук важи правилото, че колкото по-ниска е настроената температура в хладилното отделение, толкова по-ниска ще бъде тя и във фризерната част.

Това означава, че температурата в хладилната част съответства на определена температура във фризера. И ако променим тази в хладилника, ще се промени и температурата във фризера. Иначе казано +5° C в хладилното отделение съответства например на  -18° C във фризерната част.

Интересен факт е, че за разлика от конкурентни продукти с 1 охладителен кръг и 1 изпарител, автоматичният хладилник с фризер на Либхер е снабден с два изпарителя, което предотвратява смесването на миризми от фризер към хладилник, както и изсушаването на въздуха и продуктите в хладилната част.

Ако разполагате с такъв автоматичен уред Либхер и планирате да отидете на лятна почивка за по-дълго време, вероятно ще искате да изключите уреда, за да спестите електроенергия. Трябва да имате предвид, че с това вие също ще спрете работата и на фризерната част, тъй като двете работят заедно. При тези обстоятелства, препоръчваме да употребите всичката си храна предварително, за да няма неприятни размразени изненади при завръщането ви.

В Либхер автоматичните хладилници с фризери също така се класифицират като уреди с горен фризер и такива с фризерно отделение разположено в долната част на уреда спрямо хладилното отделение (top и bottom freezers).

Имате ли въпроси относно автоматичните хладилници с фризер на Либхер? Пишете ни в полето за коментари тук отдолу или се присъединете към нас в дискусията във Facebook.