Стриктното спазване на рецептата не винаги гарантира добър резултат – необходимо е да научите характеристиките на продуктите толкова добре, колкото различните трикове за достигане на отличен вкус. За целта сме ви подготвили 8 полезни съвета, които ще ви помогнат да се фокусирате върху по-важните и атрактивни аспекти на кулинарията.


1. Трябва да размекнете масло, което до преди минути е било в хладилника?

Сипете вряла вода в чаша, изчакайте няколко секунди докато чашата се затопли добре, след което я подсушете и покрийте маслото с нея.

2. Поставяйте рибата върху парченца лимон – по този начин не само ще съхраните нейните вкусови качества, но и ще избегнете неприятната миризма и залепването.


3. Направете малка дупка с игла в черупката откъм широкия край на яйцето преди да го сложите да се вари. Това ще ви улесни при беленето.


4. Определете свежестта на яйцата, като ги потопите в купичка със студена вода:


  • Ако яйцето потъне до дъното на съда, това означава, че е прясно;
  • Ако яйцето остане в центъра на съда, това означава, че не е много прясно, но е годно за консумация;
  • Ако яйцето изплува на повърхността на водата, то това сигнализира, че е негодно и опасно за консумация.

Обяснение

Влагата в яйцето се изпарява пред черупката и последващото „свободно“ пространство се замества от въздух. Колкото повече е въздухът в яйцето, толкова повече то изплува към повърхността, а това е сигнал, че срокът му на годност е минал. Яйцата, съхранявани в хладилници, могат да останат свежи не повече от 15 дни. Яйцата, съхранявани в BioFresh зоната на хладилници LIEBHERR запазват качествата си и свежестта си до 45 дни.

5. Предотвратете почерняването и презряването на бананите, като ги отделяте, а след това увиете дръжките им в кухненско стреч фолио или хартия.

Имайте предвид, че бананите не трябва да се съхраняват в хладилник. Те са тропически плодове и по-ниските температури ще нарушат процеса на зреене.

6. Съхранявайте картофите заедно с ябълките, за да ги предпазите от поява на онези бели образувания. Те трябва да се премахват, защото в тях се трупат токсини.

7. Размразявайте храните в хладилника. Той ще абсорбира студа, отделящ се от замразените продукти, и по този начин ще се намали консумацията на енергия. С този трик ще запазите замразените продукти от различни вредни бактерии.


8. Не поставяйте бързо развалящите се продукти на най-горния рафт.

Най-високата температура в хладилника е точно там. Това се дължи на факта, че топлите въздушни потоци винаги се издигат нагоре.


Този проблем е решен при хладилниците Либхер оборудвани със система PowerCooling. Благодарение на нея, в цялото хладилно отделение винаги се поддържа равномерна температура.

В новото поколение хладилници Либхер – BluPerformance системата PowerCooling е оборудвана и с лесно заменим филтър с активен въглен, който допълнително допринася за опт