Forfriskende mælk under et cremet lag af sødt kaffeskum: Dette er omtrent sådan, den nye kaffetrend kan beskrives. Cappuccino, latte macchiato og andre kaffevarianter får nu kamp til stregen med den populære dalgonakaffe, som giver dig muligheden for en anderledes måde at nyde din kaffe på. Her kan du lære lidt om dens fascinerende baggrund og få nogle værdifulde forberedelsestips. Du bliver godt “klædt på” til at indtage denne nye kaffetrend!

Dalgonakaffen har sin oprindelse fra Asien, hvor en skuespiller, i Macau i det sydlige Kina, opdagede denne variation af kaffe i begyndelsen af 2020 og præsenterede den i et tv-show. Med hjælp fra de sociale medier er budskabet omkring den lækre cremede iskaffe lynhurtigt blevet verdenskendt. Men denne nye trendy drink er ikke en helt ny opdagelse.

Dalgonakaffens herkomst og navn

Opskriften på dalgonakaffe er baseret på “phenti hui coffee”. Dette kommer også fra Asien, og betyder “pisket kaffe”. I modsætning til cappuccino er det ikke mælken, der skummes, men kaffedelen, der “piskes”. Med dalgonakaffe ligger den skummende kaffecreme som et lækkert lag ovenpå mælken. Den søde opskrift minder om det sydkoreanske slik kaldet “dalgona”, som smager af kaffe. Det er også herfra den trendy drink har fået sit navn.

Opskrift og tilberedning af dalgonakaffe

Det unikke ved dalgonakaffe er blandingen af kaffe, vand og sukker i tre lige store dele. Sørg for at bruge instant kaffe, da den har evnen til at gøre cremen skummende og stabil. De tre ingredienser kan let skummes med en håndmixer eller i en mælkeskummer. Hvis du kun har et piskeris eller en ske ved hånden, har du brug for lidt tålmodighed, da det tager cirka otte til ti minutter at fremstille den skummende creme i hånden.

Den piskede, bittersøde kaffecreme er derefter klar til at dekorere et glas frisk mælk. Uanset om det er sommer eller vinter: Dalgonakaffe smager godt med både iskold og varm mælk. Fyld to tredjedele af glasset med mælk. Dette giver tilstrækkelig med plads til det karamelfarvede kaffeskum. Lækker og appetitvækkende ser den ud – den nye kaffetrend.

Ekstra raffinement og forfriskning

For at gøre dalgonakaffen endnu mere speciel, kan du drysse lidt kakaopulver eller kanel oven på det cremede kaffeskum – som det sidste prik over i’et. Du kan også overveje en knivspids kardemomme, som fremkalder en eksotisk smagsoplevelse. To eller tre isterninger fra dit Liebherr-fryseskab gør den ekstra forfriskende. Dette raffinement til drikken er især populært om sommeren, og giver en fantastisk lækker dalgona-iskaffe.

Fordelene ved vores trendy drink er åbenlyse: vidunderlig cremet forfriskning, variation samt hurtig og nem tilberedning. Men der er dog også en lille ulempe: Ved at bruge instant kaffe får man ikke den ultimative kaffesmag. Instant kaffe kan ikke sammenlignes med malede kaffebønner. Et lille trick til optimering af smagen og med en lignende dalgona-konsistens: I stedet for at lave blandingen 1: 1: 1 bestående af instant kaffe, vand og sukker, kan du piske en creme fra en stærk, friskbrygget espresso og fem spiseskefulde sukker.

Variationer: vegansk eller uden kaffe

Ligesom vi kan erstatte komælk med plantebaseret mælk i andre kaffedrikke, smager dalgonakaffe godt som en vegansk variation. Ris-, kokosnød-, cashew- eller mandelmælk kan bruges under det cremede skum. Smagen er lidt forskellig afhængig af den anvendte plantebaserede mælk. Det er værd at prøve forskellige mælkeprodukter for at finde ud af hvilken kombination med kaffe, der bedst passer til dine egne smagspræferencer.

Kaffe uden kaffe? Ikke helt, men dalgona er alligevel muligt! Vidunderlig sød dalgona-kakao fremstilles hurtigt ved at blande kakaopulver med vand og sukker i et 1: 1: 1 forhold. Denne variation kræver dog flødeskum for at blive en succes. En perfekt kombination får du med tre spiseskefulde af hver af standardingredienserne og 100 ml fløde. Bare pisk det sammen, og chokoladevariationen er færdig. Der er mange muligheder og vi håber, at du har finder lige præcis din favorit dalgona-variation!

 

Kender og elsker du allerede dalgonakaffen? Vi bliver glade, hvis du vil dele et billede af din kaffe med os via nedenstående kommentarfelt.