Kvaliteten af den omgivende luft er yderst betydningsfuld for opbevaringen af vin, idet luftbårne urenheder kan overføres til vinen og derigennem beskadige den. Her kan du læse mere om, hvordan Liebherr vinskabe garanterer en premium opbevaring af vin.

Den klassiske, naturlige korkprop holder vinen i flasken, men den lukker på ingen måde hermetisk tæt. Luften trænger igennem cellerne i korken, og denne luft kan indeholde mere end blot lugtfri oxygen. Hvis flasken opbevares i en papæske, kan paplugten overføres til vinen, hvilket har en negativ indvirkning på vinens kvalitet. Når vinen opbevares i hjemmet, specielt i køkkenområdet, udsættes den kontinuerligt for madlugte og kan derfor miste sin terroir og unikke karakteristika – med andre ord ødelægges vinen. Glaspropper og skruelåg lukker flaskerne helt tæt, men med sådanne låg modnes vinen meget langsommere, idet den kun er i kontakt med den ilt, der er inde i flasken. Plastpropper lader endnu mere luft ind i flasken, og er derfor ikke egnede til langtidsopbevaring.

Sådan opnås den rette luftkvalitet til opbevaring af vin

Optimal tilførsel af ren luft: alle Liebherr vinskabe er udstyrerede med FreshAir aktivt kulfilter, som sikrer den optimale luftkvalitet.


Det FreshAir aktive kulfilter tilfører ren luft, hvilket sikrer optimale opbevaringsforhold for vin.

Det FreshAir aktive kulfilter absorberer alle de lugte, luften bærer med sig. Resultatet er et skab, hvor der ikke kan slippe lugte ind og påvirke vinens smag. Hver temperaturzone i Vinidor fritstående og integrerede vinskabe er udstyrede med eget FreshAir aktivt kulfilter. Vinskabene i UWT og WT sortimentet er udstyrede med et FreshAir aktivt filter i skillepladen mellem temperaturzonerne og filtrerer derved begge områder. Filtret kan bestilles som ekstra tilbehør og er let at udskifte (hvilket vi anbefaler at gøre en gang årligt).

Perfekt luftfugtighed: Når vin opbevares gennem en længere periode, er den rette luftfugtighed af essentiel betydning. Ved en luftfugtighed på under 50 % begynder selv de bedste naturlige korkpropper at krympe, hvilket muliggør, at endnu mere ilt slipper ind i flasken, og alkoholen begynder at fordampe. Der bliver langsomt mindre indhold i flasken, og risikoen for iltning øges. Under sådanne forhold bliver vinen gradvist mere og mere sød og til sidst ødelagt. I Liebherrs vinskabe holdes luftfugtigheden kontinuerligt over 50 %, hvilket sikrer optimale forhold for såvel vin som korkprop. Multi-temperaturskabene i Vinothek-sortimentet er udstyrede med flere temperaturzoner og lavasten, hvilket holder på fugten og skaber perfekt justering af luftfugtigheden.

Hvis du har nogle spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til os. Brug kommentarfeltet nedenfor eller lav et indlæg på vores Facebook.