Аксесоари за хладилници Либхер

В допълнение към нашата широка гама от хладилници и фризери, ние предлагаме и голям избор на аксесоари, които варират от допълнителни чекмеджета за оптимално съхранение на хранителните продукти до приспособления за намаляване консумацията на електричество.

В тази статия ще ви запознаем с ТОП 10 на най-практичните аксесоари, добавени в много от моделите на Либхер, които ще улеснят ежедневното използване на вашия хладилник.

1. Метален рафт за бутилки

Content_Zubehoer_Flaschenboard_Liebherr

Рафтът за бутилки е практично и привлекателно решение за съхранение на напитки. В зависимост от модела на рафта можете удобно да съхранявате няколко бутилки. Нежелателното преместване на бутилките напред-назад в хладилника вече е в миналото.

2. Системата FlexSystem

Content_Zubehoer_FlexSystem_Liebherr

Подреденото съхранение и сортиране на хранителните продукти е възможно със системата за класификация FlexSystem, налична за чекмеджетата BioFresh и BioCool. Системата предоставя място за охлаждане не само на големи, но и на малки продукти. Тя позволява прегледното сортиране по видове храна – плодове, зеленчуци или според срока на годност.

В допълнение, всички части на стабилната гъвкава система са лесни за почистване и подходящи за съдомиялна машина. Освен удобството, от гледна точка на хигиената, с FlexSystem сте взели правилното решение.

3. Филтър с активен въглен FreshAir

Content_Zubehoer_Aktivkohlefilter_Liebherr

Интегрираният във вентилатора филтър с активен въглен FreshAir пречиства циркулиращия въздух в хладилното отделение и бързо отстранява неприятните миризми, като гарантира оптималното качество на въздуха.

В BluPerformance-моделите удобната функция за напомняне на електронния дисплей показва кога филтърът трябва да се почисти. При продължителното съхранение в хладилник, качеството на виното може да бъде повлияно от миризмите. Поради това филтърът с активен въглен е наличен и за уредите за темпериране и съхранение на вино.

4. Табла за замразяване

Content_Zubehoer_Gefriertablett_Liebherr

Голямо количество плодове, зеленчуци, билки и горски плодове могат да бъдат съхранени дълготрайно чрез замразяване. Таблата за замразяване има предимството, че хранителните продукти не залепват един за друг и запазват първоначалната си форма. А при размразяване на фризера тавата служи за събиране на разтопената вода.

5. Акумулатор за студ

Content_Zubehoer_Kaelteakku_Liebherr

Акумулаторът за студ осигурява допълнителен охладителен резерв, с който при евентуално прекъсване на електрическото захранване температурата се запазва и така храната във фризера остава защитена от разваляне.

Акумулаторът за лед е идеален и за хладилно съхранение при транспортиране на продукти в хладилна чанта. Наличен е в 3 размера.

6. Вулканичен камък

Content_Zubehoer_Lavagestein_Liebherr

Вулканичният камък, добит от планината Айфел в Северен Рейн-Вестфалия, Германия, позволява да се повиши влажността на въздуха в охладителите за вино Vinothek. Така  корковите тапи се предпазват от изсушаване, което би довело до разваляне на виното.

7. SmartDeviceBox за дистанционен контрол на хладилника

Content_Zubehoer_SmartDeviceBox_Liebherr

SmartDeviceBox е мостът, който Либхер изгради между модерните технологии за дистанционен достъп и традиционната хладилна технология.

Чрез устройството лесно и удобно може да свържете своя хладилник и фризер директно към интернет, а от там и към смартфона си. Можете да разпознаете всички, съвместими със SmartDevice уреди от серията BluePerformance, по надписа „SmartDevice“ върху блендата зад вратата.

8. Vario-енергоспестяващ плот

Content_Zubehoer_VarioEnergiesparplatte_Liebherr

Ако не използвате цялото вътрешно пространство на своя хладилник чрез Vario-енергоспестяващия плот можете да преградите неизползваните чекмеджета и по този начин да намалите обема на пространството, което се охлажда, а от там и консумацията на електроенергия. Vario-енергоспестяващият плот е съвместим с много от моделите оборудвани с BioFresh и NoFrost-технология с ширина 60 и 70 см. За да се добави плотът трябва само да го приплъзнете над първото ненужно чекмедже и така пространството под устройството вече не се охлажда. По този начин консумацията на ток може да се намали до 50%.

9. Чекмедже VarioSafe

Content_Zubehoer_VarioSafe_Liebherr-1

Чекмеджето VarioSafe предоставя удобство и ред.

В него идеално могат да се съхраняват по-малки хранителни продукти, опаковки, тубички и буркани. Чекмеджето VarioSafe може да бъде поставено на различна височина в зависимост от модела. При необходимост е предвидена и втора опция за височина.

10. Воден филтър

Content_Zubehoer_Wasserfilter_Liebherr

Ако вашият хладилник е оборудван с ледогенератор (Ice Maker), препоръчително е регулярно да сменяте водния филтър. Така ще продължите да имате най-доброто качество на водата за вашите ледени кубчета. Препоръчваме ви да сменяте водния филтър на всеки 6 месеца.

Хареса ли ви статията? Абонирайте се за нашия бюлетин от тук, за да получавате свежите новини от Либхер директно в пощата си. Ако имате въпроси, пишете ни! Използвайте полето за коментари или се присъединете към нас и дискусията във Facebook.